Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przymierzam się do kupienia E39 530i Automat benzyna z 2003. Ściągany ze Szwajcarii. Stoi w Kaliszu. Ogłoszenie wyłącznie na fb z tego co widzę: https://www.facebook.com/groups/580686908988669/permalink/3008945619496107/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Cena 27 000 zł. Przebieg 274 000 km. Automat.

Opis z fb:

Na sprzedaż BMW 530i w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym. Samochód sprowadzony ze Szwajcarii, z książką serwisową prowadzoną do końca. Przebieg w 100% oryginalny - potwierdzony

dokumentacją serwisową. Auto jest bardzo sztywne, proste, prowadzi się idealnie. Silnik i skrzynia biegów w stanie wzorowym. Karoseria bez oznak korozji, doły drzwi klapa brak jakiejkolwiek rdzy, lakier i wnętrze w bardzo dobrym stanie. Auto po wszystkich opatach, gotowe do rejestracji. Samochód dobrze wyposażony, zadbany і gotowy do jazdy bez żadnego wkładu finansowego. Tak utrzymanych egzemplarzy jest już naprawdę niewiele. Cena 27.000 zł pełna faktura vat 23% Lokalizacja 62-800 Kalisz

Po vinie ma specyfikację, ale nie umiem ocenić zgodności. Jakby coś wam wpadło w oko dajcie znać, że się nie zgadza. Tu link: https://oemnavigation.com/vin/GV44637

VIN WBADS61010GV44637

Retailer: Niederlassung München, München, DE

Selected Navigation: No Navigation Installed

Head Unit and Region: notfound

Data Timestamp 2020-11-25T19:03:22.000

Model 530i

Brand BMW

Production Date 2003-05-22

Delivering Retailer: Niederlassung München, München, DE

Color orient-blau

Development Code E39

Transmission Number HU2032527

Paint Code 317

Upholstery Code N6SW

Model Code DS61

Basic Type DS61

Lead Type DS61

Series E39

Mileage (km) 216343

0167 EU4 exhaust emissions standard

0202 Steptronic

0210 Dynamic stability control

0220 Self-levelling suspension

0227 Sport susp.+low-slung+ride-height ctrl.

0249 Multifunction f steering wheel

0302 Alarm system

0320 Deleted, model lettering

0386 Roof railing

0403 Glass roof, electrical

0417 Electric sun blind

0423 Floor mats velours

0428 Warning triangle and first aid kit

0431 Interior mirror with automatic-dip

0434 Interior trim finishers

0459 Seat adjustment, electric, with memory

0464 Ski bag

0469 Integrated child seats

0473 Armrest front

0481 Sports seat

0494 Seat heating driver/passenger

0500 Headl.washer system/intensive cleaning

0508 Park Distance Control (PDC)

0520 Fog lights

0522 Xenon Light

0534 Automatic air conditioning

0548 Kilometre speedo

0555 On-board computer V with remote control

0585 BMW LA wheel/double spoke 71

0601 TV function

0609 Navigation system Professional

0644 Preparation f mobile phone w Bluetooth

0672 CD changer

0676 HiFi speaker system

0694 Provisions for BMW 6 CD changer

0710 M leather steering wheel

0722 Lifestyle Edition

0775 Headlining anthracite

0785 White direction indicator lights

0801 GERMANY VERSION

0851 Language version German

0863 Dealer List Europe

0879 On-board literature, German

0915 Dummy-SALAPA

0936 Dummy-SALAPA

0964 Navi DVD to be requested at shipping

317 orient-blau

N6SW Leather Montana/basic equip/schwarz

0503 Optional Equipment (Retrofitted)

Wielkie dzięki za wszelkie rady i komentarze!

IMG_7355.jpeg

Image 1.jpg

Image 2.jpg

Image 3.jpg

Image 4.jpg

Image 5.jpg

Image 6.jpg

Image 7.jpg

Image 8.jpg

Image 9.jpg

Image 10.jpg

Image 11.jpg

Image 13.jpg

Image 14.jpg

Image 16.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

jeżeli ma być jako lokata kapitału to słaby egzemplarz, brak mpakietu sprawi, że nie będzie jakoś super warte

Do jazdy na co dzień, może być upierdliwe pod kątem drobnych usterek. Mam e39 i f15.
F15 to mistrz bezawaryjności w porównaniu do e39 z 1,5x mniejszym przebiegiem.

Na dzień dobry w takim m54 uszczelnienie silnika, panewki, filtry oleje, odma, coś w zawieszeniu (tył na zdjęciach trochę "leży" - tuleje główne?) i już jest spora suma.
Jak jesteś świadom, że to auto będzie Cię ćwiczyć i Ci to nie przeszkadza, to odwdzięczy się oldschoolowym prowadzeniem i całkiem niezłym komfortem. Gdybym miał mieć e39 jako jedyne auto dawno bym odpuścił.

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzięki za wszystkie uwagi. Nie szukam inwestycji - zależy mi po prostu na fajnej jeździe, bezpiecznym przemieszczaniu się po autostradzie i silniku, który da się zrozumieć.

Jeżdżę bardzo mało, więc auto będzie raczej do okazjonalnych wypadów - jakieś weekendowe zwiedzanie Polski w wakacje. Po prostu bardzo podoba mi się ten model. Przez lata polowałem na Jaguara XJ, ale w tym budżecie nie ma sensownych egzemplarzy, a koszty napraw to już zupełnie inna liga.

Przeglądałem ogłoszenia z Niemiec i niestety większość wygląda słabo, w tym budżecie same gruzy

Mam jeszcze pytanie o tylne zawieszenie — czy ono faktycznie jest „siadło” czy to kwestia NIVO i po odpaleniu silnika się podniesie?

No i ważne dla mnie: czy na pierwszy rzut oka nie widać żadnych „ulepów”? Mam na myśli rzeczy typu niedopasowane błotniki, lampy z innego modelu itp. Wiem, że takie detale zwykle od razu rzucają się w oczy osobom, które znają temat — dlatego bardzo na to liczę.

Z góry dzięki za dalsze opinie, będę naprawdę wdzięczny.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

jak siadło nivo to wystarczy 2 poduszki wymienić, nie jest to bardzo duży koszt a osobiście uważam za must have w kombi. Bardziej zainteresowałbym się tulejami wózka, standard w touringu, komplet części to około 800zł i trochę roboty (specjalny ściągacz i można zrobić na aucie, jak nie to demontaż wózka)

Po zdjęciach to e39 wygląda w porządku, tylny zderzak ma dołożony hak.

Warto pojechać z kimś kto dokładnie obejrzy, auto ma ponad 20 lat.
Spory plus, że eu4 wbite w dowód, więc sct nie będzie straszne

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Cześć actchris! Dzięki za info. A skąd jest ten wydruk? I skąd wiesz, że wystawiona była w 2023? Pod linkiem mototstat nie pokazuje mi oferty? Data sprowadzenia do Polski koniec 2022, samochód u tego samego właściciela niezarejestrowany od tamtego czasu. Nawet jak wpisują w wyszukiwarkę motostat nic mi nie wyskakuje?

Edytowane przez Saide

Opublikowano

Żródło danych muszę zostawić dla siebie :) ale będziesz miał to potwierdzone na raportach autobaza.pl i zdęcia ze Szwajcari ale nic nie wnoszą do stanu auta.

Co do motostat to nie działa na tym forum ale można kontrolawać wydatki, spalanie itd. Normalnie pokazał by się baner ze spalaniem.

image.png

Edytowane przez actchris