Skocz do zawartości

zamówieni x5 czekam i czekam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamówiłem w salonie BWM X5 auto 16- stycznia 2026 .  Do dzisiaj auto nie jest przekazane na produkcję chociaż z końcem mają miałem je odebrać. Zamawiając BWW zrezygnowałem z zamówienia Range Rover Sport i Volvo XC90 i dzisiaj zaczynam tego żałować gdyż nie mam żadnej informacji. Czy ktoś się orientuje ile teraz trzeba czekać. Salon obiecywał auto do końca maja. Dopiero teraz próbują pisać jakieś skargi chociaż od dawna im mówię że coś jest nie tak. Auto było w kolorze individual zwykła benzyna 3.0 l wieć może to przez to tyle trzeba czekać najgorzej że ze strony bwm brak informacji. Dla żony zamówiłem volvo xc60 w lutym już od 3 tygodni nim jeździ

Edytowane przez piotr.kal

Opublikowano

Lakierowanie indywidualne załatwiło Ci temat. Od lutego jest oficjalna informacja, że to wydłuża produkcję od 15 do nawet 25 tygodni ponad standardowy czas oczekiwania. Jak do dzisiaj nie masz statusu produkcji 111 to na pewno w maju się nie wyprodukuje. Teraz będzie przydzielana produkcja czerwcowa, a do tego pamiętaj że trzeba jeszcze doliczyć transport z USA. Na moje sierpień to obecnie najszybszy możliwy termin odbioru, ale i to bez gwarancji.

Edit. Tak w sumie to nie jest najgorzej, bo przynajmniej masz pewność, że auto się wyprodukuje. Gdybyś zamówił kilka tygodni później to nie byłoby w ogóle gwarancji produkcji X5 w indyvidualu.

Edytowane przez scooterek

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, scooterek napisał(a):

Lakierowanie indywidualne załatwiło Ci temat. Od lutego jest oficjalna informacja, że to wydłuża produkcję od 15 do nawet 25 tygodni ponad standardowy czas oczekiwania. Jak do dzisiaj nie masz statusu produkcji 111 to na pewno w maju się nie wyprodukuje. Teraz będzie przydzielana produkcja czerwcowa, a do tego pamiętaj że trzeba jeszcze doliczyć transport z USA. Na moje sierpień to obecnie najszybszy możliwy termin odbioru, ale i to bez gwarancji.

Edit. Tak w sumie to nie jest najgorzej, bo przynajmniej masz pewność, że auto się wyprodukuje. Gdybyś zamówił kilka tygodni później to nie byłoby w ogóle gwarancji produkcji X5 w indyvidualu.

i tak i nie bo ponieważ salon raz że nie ma potwierdzenia produkcji tylko złożone w styczniu zamówienie i cisza. dopiero teraz działa bo zacząłem ich męczyć. piszesz że jest oficjalna informacja że lakier wydłuża produkcję od 15 do nawet 25 tylko że ja ani salon(tak twierdzą) nic nie dostali . Ogólnie salon bmw w łubinie nic nie wie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 godziny temu, scooterek napisał(a):

Od lutego jest oficjalna informacja, że to wydłuża produkcję od 15 do nawet 25 tygodni ponad standardowy czas oczekiwania.

tutaj może być bardzo rożnie, w zależności jaki kolor się wybrało. u nas przy X5 (Marina Bay) wyprodukowała się prawie 2 miesiące szybciej niż X6 (Dravit).

jeśli maja kilka/dziesiąt aut w takim samym individualu, to można dostać ekstra szybki slot

Opublikowano
  • Autor
55 minut temu, robert0707 napisał(a):

tutaj może być bardzo rożnie, w zależności jaki kolor się wybrało. u nas przy X5 (Marina Bay) wyprodukowała się prawie 2 miesiące szybciej niż X6 (Dravit).

jeśli maja kilka/dziesiąt aut w takim samym individualu, to można dostać ekstra szybki slot

nie wiem zobaczymy wybrałem kolor individual s03 ruby red II

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

jeśli chodzi o X5 to na pewno bardzo rzadki kolor

Opublikowano

Ja zamawiałem individual na początku października. Od razu byłem informowany, że termin optymistyczny to marzec, a najbardziej prawdopodobny kwiecień, na bazowe kolory terminy ok 3-4 miesiące. No i praktycznie wszystko się zgadza, pod koniec lutego miałem informację o produkcji, w tym tygodniu przypłynął do Europy, odbiór na spokojnie umówiłem na początek maja, ale jakbym bardzo chciał to nawet końcem kwietnia dałoby się załatwić. Więc u mnie realnie od zamówienia do odbioru wyjdzie równe 7 miesięcy.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, nefertar napisał(a):

Ja zamawiałem individual na początku października. Od razu byłem informowany, że termin optymistyczny to marzec, a najbardziej prawdopodobny kwiecień, na bazowe kolory terminy ok 3-4 miesiące. No i praktycznie wszystko się zgadza, pod koniec lutego miałem informację o produkcji, w tym tygodniu przypłynął do Europy, odbiór na spokojnie umówiłem na początek maja, ale jakbym bardzo chciał to nawet końcem kwietnia dałoby się załatwić. Więc u mnie realnie od zamówienia do odbioru wyjdzie równe 7 miesięcy.

dzięki za odpowiedź na to wychodzi że w salonie którym zamawiałem nie traktują klienta poważnie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 10.04.2026 o 10:54, scooterek napisał(a):

Do kiedy w ogóle zamówienia / produkcja X5 G05 LCI?

Opublikowano
6 godzin temu, JarekR napisał(a):

Do kiedy w ogóle zamówienia / produkcja X5 G05 LCI?

Produkcja czerwcowa jest już zamknięta, została lipcowa i koniec z G05.

Opublikowano
15 godzin temu, scooterek napisał(a):

Produkcja czerwcowa jest już zamknięta, została lipcowa i koniec z G05.

A lipcową do kiedy można zamawiać? Jakie maksymalne warunki % orientujesz się?

Opublikowano
7 godzin temu, JarekR napisał(a):

A lipcową do kiedy można zamawiać? Jakie maksymalne warunki % orientujesz się?

Kwestia 3-4 tygodni max, ale im szybciej tym lepiej. PRV.