Skocz do zawartości

Historia serwisowa w Idrive nie w kolejności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po pierwsze, może pytanie nie jest we właściwym dziale więc z góry przepraszam i ewentualnie proszę o przeniesienie.

Po drugie, zasadnicze pytanie. Chcę kupić BMW z Belgii. Przysłano mi historię serwisową z Idrive, gdzie do 2021 są przeglądy w kolejności ze wskazaniem numeru serwisu, a kolejne są ze wskazaniem MIDAS BMW - znalazłem, że jest taki niezależny warsztat w Brukseli. Przeglądy nie są widoczne w historii serwisowej dostępnej z bazy BMW.

Jak mam to odczytywać. Ewentualnie na prv wyślę numer VIN.

serwis.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Raczej ktoś je ręcznie dogrywał? Sprawdź w ASO czy widnieją takie wpisy w bazie.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak napisałem w pierwszym poście, przeglądy nie są dostępne w bazie BMW.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
26 minut temu, pulower napisał(a):

Tak jak napisałem w pierwszym poście, przeglądy nie są dostępne w bazie BMW.

Czyli ktoś je ręcznie 'na lewo' dodał. Każdy kto ma program i kabel powiedzmy może to zrobić.

Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Albo ktoś chce wprowadzić w błąd, albo nie.

Opublikowano

Jest taki program jak HU Servicemanager. Każdy mając taki program może dodac wpis do iDrive, wiec najwidoczniej ten niezależny serwis BMW z tego typu programu korzystał, zresztą patrząc po przebiegach przy których widać te wpisy można wywnioskowac, że to serwisy juz po okresie gwarancji, nie w ASO, co by tylko potwierdzało teorię.

Ta historia nie będzie widoczna w historii serwisowania gdy wyciągniesz raport z ASO, a mało tego, gdy ASO podepnie auto u siebie, to te "lewe" serwisy się skasują.