Skocz do zawartości

[E60] 520i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem taki że naprawiałem kostkę od sterownika silnika i ona została ucięta i zastąpiona taka sama od tego samego modelu . Musiałem wymienić bo stara nie stykały już z pinami i auto nie reagowało na gaz. Po wymianie kostki auto chodziło tak jak powinno czyli wychodzi na to ze połączona została dobrze.  Z tym że jak wyjechałem na drogę to po 2 minutach auto zaczęło szwankować a teraz nie odpala w ogóle. Pytanie czy multimetrem można sprawdzić czy we wszystkich kablach (kostka 52 pinowa) jest prąd czy się nie da bo niektóre dopiero uaktywnią się po tym jak auto odpali? Czy jedyne wyjście to zakup inpy?

Opublikowano
  • Autor

Odpalił po 5 dniach stania na 2 minuty i zgasł i już odpalić nie chce. Miał ktoś podobny problem?

Opublikowano
  • Autor
48 minut temu, lebron87 napisał(a):

17576939426507007462986490729074.jpg

Takie błędy są. Niestety nie mam przetłumaczenia ich 

Opublikowano
  • Autor

Może ktoś ma inpe po polsku lub się gdzie pobrać?

Opublikowano
  • Autor

Ten zielony przekaźnik się grzeje . Czy to może być przyczyną?

IMG_20250912_193700737.jpg

IMG_20250912_195829117.jpg

Opublikowano
  • Autor

Przekaźniki kupione nowe i nic. Z tym że jeden ten niebieski był zamiennikiem i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Sprawdź działanie pompy paliwa.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, daski napisał(a):

Ale komputer nic nie pokazuje że to może być pompa....

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, daski napisał(a):

Odpala tylko wtedy gdy gaśnie ta kontrolka a jak ona jest  cały czas to nie chce odpalic

IMG_20250913_195514157.jpg

Opublikowano

Poczytaj.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.09.2025 o 21:35, malos86 napisał(a):

Poczytaj.

Już to czytałem. To nie przekaźniki. Podmienialem i nic . Szukam schematu gdzie idzie ta wiązka od 52 pinowej wiązki od sterownika silnika. Ma ktoś może?

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, lebron87 napisał(a):

Już to czytałem. To nie przekaźniki. Podmienialem i nic . Szukam schematu gdzie idzie ta wiązka od 52 pinowej wiązki od sterownika silnika. Ma ktoś może?

Podmienilem komputer ,Cas  oraz immobilizer i wszystkie błędy w inpie znikły jednak auta nadal nie chce odpalić i nadal jest ta kontrolka żółta 

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, lebron87 napisał(a):

Podmienilem komputer ,Cas  oraz immobilizer i wszystkie błędy w inpie znikły jednak auta nadal nie chce odpalić i nadal jest ta kontrolka żółta 

Odpalił ale po odpaleniu nadal są błędy. Czy ktoś wie które kabelki od tej kostki 52 pinowej są za nie odpowiedzialne?

IMG_20250923_141341207_HDR.jpg

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, lebron87 napisał(a):

Odpalił ale po odpaleniu nadal są błędy. Czy ktoś wie które kabelki od tej kostki 52 pinowej są za nie odpowiedzialne?

IMG_20250923_141341207_HDR.jpg

Odpala chodzi na jałowym już tak jak powinien. Wszystkie błędy poznikały tylko bardzo ciężko mu idzie to odpalenie. Niby może to być czujnik wału korbowego ale ten błąd znikł w komputerze i już się nie pojawia więc jest to możliwe że czujnik wału korbowego może być jednak do wymiany?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Kupiłem cały zestaw do odpalenie czyli kluczyk cas i sterownik dme. Po przełożeniu wszystkiego auto odpalało ale nie chodziło tak jak powinno wypadające zapłony brak mocy świecąca się kontrolka silnika jak i trakcji. Zdecydowalem się na przerzucenie danych ze starego sterownika na ten nowy i po tym auto już w ogóle nie odpala jedyne co co zgasły te kontrolki. Czy po przeniesieniu danych ze starego trzeba włożyć teraz stary Cas i stary kluczyk?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Auto naprawione. Wymiana świec na nowe rozwiązała wszelkie problemy. Auto odpala jak należy i ma odpowiednia moc w czasie  jazdy. Jezcxe przez te świece mi 2 cewki padły....trzeba było od tego zacząć ale ja tylko je podmienialem i nie było różnicy na kompie które zapłony wypadają i myslskem ze są ok.... najważniejsze że działa.