Skocz do zawartości

jeden z kluczyków czasem nie otwiera nie zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeden z kluczyków czasami nie zamyka lub nie otwiera auta trzeba wielokrotnie klikać albo zaczekać chwilę i zadziała. Nie jest to kwestia baterii wymieniałem baterie w obu jeden z kluczyków działa bez zarzutu. Nie jest to też kwestia przycisku zmierzyłem i zwiera poprawnie a nie działa.

W tym aucie sama elektronike kluczyka moge przełożyć?

Edytowane przez fold
Opublikowano (edytowane)

E39 530i

Po prostu ten nowszy kluczyk gdzie pastylka nie jest osobnym elementem a kluczyk ma baterie która się ładuje

Edytowane przez fold
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz przełożyć elektronikę ale musisz układ immo przelutować.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Klikając w kółko otwórz zamknij działa kilkanaście razy po czym przestaje po jakiejś chwili znowu działa. Powtarzalne. 

Sprawdzę na drugim kluczyku dokładnie.

Który układ? Kluczyk tzw diament

• Moderatorzy
Opublikowano
Godzinę temu, fold napisał(a):

Klikając w kółko otwórz zamknij działa kilkanaście razy po czym przestaje po jakiejś chwili znowu działa. Powtarzalne. 

Wydaje mi się, że to akurat jest normalny objaw. Miałem problemy z siłownikiem i jak go katowałem otwórz/zamknij to po pewnym czasie też się buntował i musiałem trochę odczekać.

@szumrak też mam ten kluczyk bez osobnej pestki. To jest programowalne przez AK90+ ? Taki kluczyk z Ali ale z pestką można wtedy zaprogramować do E39 ?

Opublikowano

Wziąłem przypadkowy kluczyk z Allegro zakodowałem otwieraj zamyka bezbłędnie. Tamten jest w jakiś sposób popsuty ale trudno mi powiedzieć o co chodzi. Delphi odczytał błąd nie rozpoznano kluczyka czy coś takiego Po używaniu tamtego popsutego. pod Nie miałem akurat inpy pod reka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 1.09.2025 o 19:29, Fuser napisał(a):

też mam ten kluczyk bez osobnej pestki. To jest programowalne przez AK90+ ? Taki kluczyk z Ali ale z pestką można wtedy zaprogramować do E39 ?

Z osobną pestką też można zaprogramować.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)