Skocz do zawartości

jeden z kluczyków czasem nie otwiera nie zamyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jeden z kluczyków czasami nie zamyka lub nie otwiera auta trzeba wielokrotnie klikać albo zaczekać chwilę i zadziała. Nie jest to kwestia baterii wymieniałem baterie w obu jeden z kluczyków działa bez zarzutu. Nie jest to też kwestia przycisku zmierzyłem i zwiera poprawnie a nie działa.

W tym aucie sama elektronike kluczyka moge przełożyć?

Edytowane przez fold
Opublikowano (edytowane)

E39 530i

Po prostu ten nowszy kluczyk gdzie pastylka nie jest osobnym elementem a kluczyk ma baterie która się ładuje

Edytowane przez fold
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możesz przełożyć elektronikę ale musisz układ immo przelutować.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Klikając w kółko otwórz zamknij działa kilkanaście razy po czym przestaje po jakiejś chwili znowu działa. Powtarzalne. 

Sprawdzę na drugim kluczyku dokładnie.

Który układ? Kluczyk tzw diament

• Moderatorzy
Opublikowano
Godzinę temu, fold napisał(a):

Klikając w kółko otwórz zamknij działa kilkanaście razy po czym przestaje po jakiejś chwili znowu działa. Powtarzalne. 

Wydaje mi się, że to akurat jest normalny objaw. Miałem problemy z siłownikiem i jak go katowałem otwórz/zamknij to po pewnym czasie też się buntował i musiałem trochę odczekać.

@szumrak też mam ten kluczyk bez osobnej pestki. To jest programowalne przez AK90+ ? Taki kluczyk z Ali ale z pestką można wtedy zaprogramować do E39 ?

Opublikowano

Wziąłem przypadkowy kluczyk z Allegro zakodowałem otwieraj zamyka bezbłędnie. Tamten jest w jakiś sposób popsuty ale trudno mi powiedzieć o co chodzi. Delphi odczytał błąd nie rozpoznano kluczyka czy coś takiego Po używaniu tamtego popsutego. pod Nie miałem akurat inpy pod reka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 1.09.2025 o 19:29, Fuser napisał(a):

też mam ten kluczyk bez osobnej pestki. To jest programowalne przez AK90+ ? Taki kluczyk z Ali ale z pestką można wtedy zaprogramować do E39 ?

Z osobną pestką też można zaprogramować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ponoć używane przypisują przez edycję EWS ale jak nie wiem, w tradycyjny sposób nie da się używanego kluczyka dopisać.

• Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli można dołożyć też kluczyk z osobną pestką @fold to kup na Ali i po problemie. 

image.png.b89c5e3f34c839d836a859182ae669db.png

2 godziny temu, fold napisał(a):

Używany 'diament' da się przypisać zamiast lutować?

Transporder jest ponoć raz programowalny. Centralny zamek możesz przypisać do innego co z resztą zrobiłeś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Generalnie płytka może zostać ta co jest, trzeba usunąć cewkę i układ immo/ładowania. W miejsce po nich mieści się pestka. Kupując kluczyk z Ali możesz dokupić za ok 25zł opcje docięcia grotu ze zdjęcia, 3 razy tak robiłem i zawsze pasuje idealnie. Tak się teraz zastanawiam czy w błąd nie wprowadziłem z tym dopisaniem pestki do wersji po lifcie bo tam chyba cas2 jest. To chyba można pestkę dołożyć w diament dla ews. Na Ali są dostępne płytki do cas2. 

Screenshot_2025-09-03-11-17-44-032_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Edytowane przez szumrak
  • Moderatorzy
Opublikowano
W dniu 3.09.2025 o 11:12, szumrak napisał(a):

Tak się teraz zastanawiam czy w błąd nie wprowadziłem z tym dopisaniem pestki do wersji po lifcie bo tam chyba cas2 jest.

Właśnie tego nie mogłem rozkminić, bo zdjęcia elektroniki sugerują CAS2, ale realoem nic o tym nie mówi. Wszędzie występuje EWS4.3  od 1997. Poza tym mam cały komplet kluczyków do auta włącznie z takimi bez pilota wiec tam transponder musi być jako osobny element. Mogę kupić z ciekawości taki zestaw z pestką i sprawdzić czy to pójdzie przez AK90+.

W dniu 3.09.2025 o 11:12, szumrak napisał(a):

Kupując kluczyk z Ali możesz dokupić za ok 25zł opcje docięcia grotu ze zdjęcia

Gdzie to znalazłeś (?), bo ja tego nigdzie nie widziałem.