Skocz do zawartości

Doposażenie G30.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowną brać bawarską.Miesiąc temu nabyłem 530i w programie premium select.Mimo iż nie jestem jakoś szczególnie wymagajacy odnośnie wyposażenia,chciałbym dołożyć elektryczną klapę .Jak to wygląda jeśli chodzi o utratę gwarancji? Jest to ingerencja,jakby nie patrzeć. Pozdrawiam!

20250709_164832.jpg

Edytowane przez Świeży Fun

Opublikowano

Są firmy, które zajmują się doposażeniem z wpisem na serwer BMW. Gwarancji na dodatkowe elementy na pewno nie będzie, ale na całe auto nie stracisz. O ile jeszcze jest ...

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Enriquez napisał(a):

Są firmy, które zajmują się doposażeniem z wpisem na serwer BMW. Gwarancji na dodatkowe elementy na pewno nie będzie, ale na całe auto nie stracisz. O ile jeszcze jest ...

Gdzieś czytałem o firmie w Brzezinach pod Łodzią,mają bardzo dobre opinie.

Opublikowano

Ja bym pojeździł z miesiąc i policzył ile razy "trzaśniesz" tą klapą 😀

Opublikowano
  • Autor

Minął miesiąc 😆Dalej uważam za konieczność doposażenia w elektryczna klapę.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zadzwoń do mobile coders i zapytaj ile będzie cie to kosztować, dopytaj również jak się to ma to gwarancji. Premium Select to bardziej ubezpieczenie ale być może masz nadal jednocześnie BRI.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
10 godzin temu, Enriquez napisał(a):

Wpis na serwer robi się automatycznie przy sesji w ISTA Online. Wystarczy że auto ma dodane kody w FA.

Tj. jak samemu się doda kody wyposażenia w FA, a następnie gdzieś (nawet w ASO) pojedzie się na diagnostykę i podłączą ISTA online to się zaktualizuje i będzie widoczne jako doposażenie w VIN.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To wam powiem z doswiadczenia ze gwarant / unezpieczyciel , zrobi wszystko zeby odrzucic jak znajdzie jakiekolwiek powiazanie na przyklad z elektronika. ASO ma wtedy zwiazane rece.  Przy premim selection to pewnie jest Real Garant i nawet gdybys chcial z nimi powalczyc przed sadami austryjackimi. Ja bym olał za duzo do stracenia…

Opublikowano
  • Autor
34 minuty temu, saab napisał(a):

To wam powiem z doswiadczenia ze gwarant / unezpieczyciel , zrobi wszystko zeby odrzucic jak znajdzie jakiekolwiek powiazanie na przyklad z elektronika. ASO ma wtedy zwiazane rece.  Przy premim selection to pewnie jest Real Garant i nawet gdybys chcial z nimi powalczyc przed sadami austryjackimi. Ja bym olał za duzo do stracenia…

Jak mówisz,szkoda prądu.Poczekam do końca gwarancji.Ewentualnie dokładka w aso.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
3 minuty temu, Świeży Fun napisał(a):

Ewentualnie dokładka w aso.

Jeśli BMW AG nie przygotowało oficjnalnej procedury retroliftu, to tego nie zrobią bo nie mogą.