Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

Kilka dni temu, przy nieco ostrzejszej jeździe, otworzyły mi się obie żaluzje - górna i dolna. 
Problem widzę w tym, że od tego czasu pozostają otwarte, nawet po nocce w chłodnym garażu. 
Auto nie zgłasza żadnego błędu. Ma ktoś może pojęcie dlaczego nie zamykają się po schłodzeniu?

Edytowane przez MarcinKL
Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.06.2025 o 14:18, MarcinKL napisał(a):

Dzień dobry,

Kilka dni temu, przy nieco ostrzejszej jeździe, otworzyły mi się obie żaluzje - górna i dolna. 
Problem widzę w tym, że od tego czasu pozostają otwarte, nawet po nocce w chłodnym garażu. 
Auto nie zgłasza żadnego błędu. Ma ktoś może pojęcie dlaczego nie zamykają się po schłodzeniu?

Obstawiam uszkodzenie mechaniczne samej żaluzji uniemożliwiające zamknięcie. Chociaż napisałeś że obie jednocześnie się nie zamykają co by sugerowało, że nie jest to uszkodzenie mechaniczne.

O tyle dobrze, że przynajmniej masz chłodzenie silnika w upalne dni. 

Edytowane przez darosso
  • Lubię to 1
Opublikowano
7 godzin temu, darosso napisał(a):

Obstawiam uszkodzenie mechaniczne samej żaluzji uniemożliwiające zamknięcie. Chociaż napisałeś że obie jednocześnie się nie zamykają co by sugerowało, że nie jest to uszkodzenie mechaniczne.

O tyle dobrze, że przynajmniej masz chłodzenie silnika w upalne dni. 

Z tego, co pamiętam, w G30 konsekwencją niesprawnej rolety górnej/ dolnej/ obu był check engine na zegarach, więc jeśli koledze nic się nie wyświetla, to może "ten typ tak ma".

• Lubię to 1
Opublikowano

Panowie, ale wtopa - odstawiłem auto do serwisu; zostało przyjęte z adnotacją "niedziałające rolety" po czym zaczęła się zabawa - szukanie, sprawdzanie katalogu części, itd. Po około godzinie diagnoza - w modelu G90 nie ma rolet/blend/żaluzji/zaślepek, jakkolwiek to nazwać 😆

Całe życie się człowiek uczy a i tak głupi umrze. Sam przez dwa miesiące użytkowania auta nie zauważyłem tych dziur, wydawało mi się, że ich nie bo są właśnie przykryte blendami 🤦‍♂️

Opublikowano
W dniu 27.06.2025 o 08:46, MarcinKL napisał(a):

Panowie, ale wtopa - odstawiłem auto do serwisu; zostało przyjęte z adnotacją "niedziałające rolety" po czym zaczęła się zabawa - szukanie, sprawdzanie katalogu części, itd. Po około godzinie diagnoza - w modelu G90 nie ma rolet/blend/żaluzji/zaślepek, jakkolwiek to nazwać 😆

Całe życie się człowiek uczy a i tak głupi umrze. Sam przez dwa miesiące użytkowania auta nie zauważyłem tych dziur, wydawało mi się, że ich nie bo są właśnie przykryte blendami 🤦‍♂️

Czyli jedna rzecz mniej do zepsucia 🙂

Opublikowano
W dniu 27.06.2025 o 08:46, MarcinKL napisał(a):

A ja właśnie się od kilku dni zastanawiałem, co się Tobie otwiera 😛 bo uważałem że mam permanentnie zamkniętą 😉