Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zakupiłem ostatnio bmw e46 330cd polift. Jest problem z podświetleniem licznika, a dokładnie jego brakiem. Reszta działa bez problemu (przyciski, podstwietlenie popielniczek). Na liczniku jedynie wyświetlacz km się swieci No i kontrolki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może licznik wymieniony, pierwsze miały podświetlenie na przewodzie 12v z lcm, a późniejsze dostawały informację że trzeba podświetlić po can.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyjąć i zobaczyć jakiej firmy, motometer czy bosch, lub podpiać inpę i odczytać numery licznika.

Opublikowano
7 godzin temu, szumrak napisał(a):

Wyjąć i zobaczyć jakiej firmy, motometer czy bosch, lub podpiać inpę i odczytać numery licznika.

Wyciągnąłem i na liczniku naklejka oraz z tylu na obudowie napisane motometer, czyli ktoś wcześniej założył z przedlifta auto oglądałem w dzień wiec nawet nie zauwazylem braku tego podświetlenia. Jest jakiś sposób na to by uzyskać podswietlenie w tym liczniku?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli pewnie przebieg inny 🙂

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, szumrak napisał(a):

Czyli pewnie przebieg inny 🙂

A to zależy czy ma punkt przy przebiegu chwilowym, czy nie. Jesli nie ma, przebieg wpisano ze starego licznika.

Edytowane przez yeti19
Literówka
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wtyk 26 pionowy, jak dobrze kojarzę to pin7 jest podswietleniem, przewód szary z czerwonym paskiem, jest to pin47 z przełącznika swiateł, kolor przewodu taki sam.

Opublikowano
4 godziny temu, szumrak napisał(a):

Wtyk 26 pionowy, jak dobrze kojarzę to pin7 jest podswietleniem, przewód szary z czerwonym paskiem, jest to pin47 z przełącznika swiateł, kolor przewodu taki sam.

Czyli kabel od przełącznika świateł przeciągnąć osobno bez kostki do licznika i powinno działać? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw sprawdź czy jest obsadzony przewód w tej kostce na pinie 7,  jak nie to spróbuj go doprowadzić. Jak jest to może wystarczy przekodować licznik pasoftem.

Opublikowano

Czyli do kostki która idzie z auta do licznika mam przeciągnąć kabel od przełącznika świateł koloru szaro- czerwony tak?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, ale najpierw sprawdź czy w kostce licznika jest puste miejsce, bo możliwe że ten przewód jest w instalacji.

Opublikowano

Wyciągnąłem całkiem i rzucił się mi w oczy niebieski przewod który ktoś dołożył i idzie on do kostki licznika od tak jakby podstawy filtra oleju. W liczniku jest równe 26 pinów, a w instalacji nie jest widoczny przewod w 7 pinie 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kojarzysz pod który pin było podpięte?

Opublikowano
15 godzin temu, szumrak napisał(a):

Kojarzysz pod który pin było podpięte?

Oj nie za bardzo bo nie było widać nawet koloru kabla od wtyczki pod który to było podłączone bo zaizolowane opaska termokurczliwa 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spróbuj dołożyć przewód na pin7 jak zaświeci to gitara, jak nie to prawdopodobnie licznik uwalony

Opublikowano

Dzieki zamówione, jeszcze takie pytanie mam, po podłączeniu pod ten czerwono szary przewód od panelu świateł będzie działała regulacja jasności?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powinna