Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, dzisiaj byłem oglądać F30 z silnikiem B48 2.0. Mam jedno pytanie, które mnie trochę wstrzymuje przed zakupem. 
Po rozgrzaniu silnika, gdy zdjemuje pokrywe silnika, pojawia się takie tyrkanie, jak słychać na załączonym filmiku. Co ciekawe — przy zalozonej pokrywie dźwięku nie słychać w ogóle.
Podczas jazdy próbnej wszystko było okej. Brak turbo dziury, skrzynia pracuje plynnie bez szarpania, korekty wtryskiwaczy w normie i zadnych bledow po sprawdzeniu komputerem. 

Czy ktoś z Was miał podobnie? Czy to normalne ? Czy może powinienem się tym martwić? Czy moze raczej to jakas blahostka ? 
Dziekuje za pomoc, pozdrawiam

Opublikowano

Tak, to normalne. Osłona ma za zadanie wygłuszać. 

Wtryskiwacze w silnikach z wtryskiem bezpośrednim niestety tak hałasują. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak dla Mnie norma,może lekko wtrysk klepie.

Wlej do paliwa butelke Oem do wtrysków na All..... 45zł 

Opublikowano

Grzechotanie akceptowalne.

Lepiej zapytaj czy wąż układu chłodzenia pod tą pokrywą już pękł. Jak nie pękł to pęknie za chwilę (lub najlepiej wymienić go prewencyjnie) 😉

No i zobacz czy nie ma wycieków oleju z przodu silnika. Jeśli są to najpewniej przez durne plastikowe zatyczki w skrzyni korbowej. Wymiana jest dość szybka.