Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,po uruchomieniu nawigacji pokazuje że pojazd jest w inny miejscu niż rzeczywiście czy jest to spowodowane uszkodzeniem czytnika nawigacji ?Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lub anteny? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Navi jest oryginalna czy dokładana? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

FSC prawidłowo wczytany? 

Opublikowano

tak wszystko zrobione jak należy,radio,multimedia,bluetooth wszystko działa tylko navi stoi w miejscu

Opublikowano

na starej navi wszystko działało a po retroficie brak sygnału gps czy to oznacza ze dysk twardy leży?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zmieniłeś nawi na taką samą jak byla,czy np z cic na nbt?

Opublikowano (edytowane)

podłączę się żeby nie zakładać nowego tematu... auto z 1/2013 (esys: production date 1112) padła mi już do końca navigacja NBT najpierw przestał działać port USB (błąd wg ISTA przeciążenie prądowe) teraz przestała już działać navigacja CD kolekcja muzyki z HDD  muzyka po bluetooth... działa tylko radio i telefon po bluetooth ale nie wyswietla się historia połączeń w idrive, na co zwrócić uwagę kupując używkę? czy musi być to NBT z przed-lifta? czy lepiej szukać pudła z końca produkcji z po-lifta?

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-
Opublikowano
8 godzin temu, gk tds napisał(a):

Zmieniłeś nawi na taką samą jak byla,czy np z cic na nbt?

retrofit był z nbt na nbt tylko zmiana wyświetlacza z małego na duży i nawiacji  bisnes na profesional

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałeś mapę move wcześniej czy route?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 17.05.2025 o 23:39, Jack-Strong napisał(a):

podłączę się żeby nie zakładać nowego tematu... auto z 1/2013 (esys: production date 1112) padła mi już do końca navigacja NBT najpierw przestał działać port USB (błąd wg ISTA przeciążenie prądowe) teraz przestała już działać navigacja CD kolekcja muzyki z HDD  muzyka po bluetooth... działa tylko radio i telefon po bluetooth ale nie wyswietla się historia połączeń w idrive, na co zwrócić uwagę kupując używkę? czy musi być to NBT z przed-lifta? czy lepiej szukać pudła z końca produkcji z po-lifta?

Moze być z polifta nie ma to znaczenia.

Opublikowano

dzięki zamówiłem już pudełko z końca 2015r wystarczy zakodować pod FA auta? trzeba zmieniać VIN? kod FSC do aktualizacji map sczytać odrazu czy po kodowaniu/zmianie VIN?

Dzięki 

w sumie to się nie pochwaliłem ale chyba sam ją wykończyłem nieświadomie czyszcząc klimatyzację pianką podaną przez kratki nawiewu, jak się zabiorę za wymianę to wszystko się potwierdzi.

Druga puszka siuwaksu do klimy poszła już jak nakazywała instrukcja od dołu przez odplyw ze skraplacza.

Taknto się kończy robota na skróty 😉

Jack_Strong-
Opublikowano
17 godzin temu, gk tds napisał(a):

Miałeś mapę move wcześniej czy route?

a kurde tego to nie wiem zabij mnie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
18 godzin temu, Jack-Strong napisał(a):

dzięki zamówiłem już pudełko z końca 2015r wystarczy zakodować pod FA auta? trzeba zmieniać VIN? kod FSC do aktualizacji map sczytać odrazu czy po kodowaniu/zmianie VIN?

Dzięki 

w sumie to się nie pochwaliłem ale chyba sam ją wykończyłem nieświadomie czyszcząc klimatyzację pianką podaną przez kratki nawiewu, jak się zabiorę za wymianę to wszystko się potwierdzi.

Druga puszka siuwaksu do klimy poszła już jak nakazywała instrukcja od dołu przez odplyw ze skraplacza.

Taknto się kończy robota na skróty 😉

Trzeba zakodować+wgrac certyfikaty pod twój vin inaczej nawi nie ruszy.

Moge to zrobic zdalnie wystarczy enet+laptop

Opublikowano (edytowane)

dzięki odezwę sie  w piątek albo sobotę jak juz wszystko zamontuję. Czy zanim zdemontuje starą jednostkę NBT to najpierw trzeba pociągnąć z niej certyfikat żeby wgrać do nowej?

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 godzin temu, Jack-Strong napisał(a):

dzięki odezwę sie  w piątek albo sobotę jak juz wszystko zamontuję. Czy zanim zdemontuje starą jednostkę NBT to najpierw trzeba pociągnąć z niej certyfikat żeby wgrać do nowej?

Trzeba wygwnerowac nowe ze starej nic nie wyciagniesz.