Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Kupiłem w ostatnim czasie e36 318 z 94 roku na przegladzie okazalo sie ze przednie amortyzatory i drazki sa do wymiany ... wymieniłem. na trasie zauwazylem ze auto na koleinach "tancuje" i z trudnoscia daje sie utrzymac. Jesli ktos wie co to moze byc to prosze o wskazowke w tej sprawie. Dodam jeszcze ze jakis inteligent zalozyl na przód sprezyny zarąbiście twarde, to tyle czekam na info z waszej srtony :)
Opublikowano
gdy otworzysz drzwi kierowcy to tam na słupku powinna być naklejka, są na niej standardowe rozmiary opon i chyba ciśnienia w nich. drugim standardowym rozmiarem do 1.8 jest chyba 185/65 R15 ale mogę się mylić.
Opublikowano

opony 205 są standardowo zakładane w twoim aucie i nie zgodzę sie że przez nie wozi w koleinach jeżeli oczywiście zawieszenie jest sprawne a profil opony to 60 (czyli 205/60/15)mam takie zimówki i nie wozi :!: :!: :!:

ale.........

jeżeli opona 205 ma profil np.50 czyli 205/50/15 to bedzie woziło,letnie mam takie i wozi,

czyli wszystko zależy nie tyle od szerokosci co od profilu,czym niższy tym opona prawie się nie nagina i nie ma czym zabardzo amortyzować koleiny.