Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim kombiaku klapa bagażnika sama się otwiera. Dzieje się to w różnych sytuacjach, np. stoje na światłach silnik pracuje i cyk klapa się otwiera.

Miał ktoś taki problem?

Opublikowano

Masz tam dostęp komfortowy i otwieranie z nogi? Może jakiś związek z tym. Auto jak widzę od nowości więc przygoda z tyłu która mogłaby to tłumaczyć wykluczona. Problem poważny jeśli w każdej chwili może się otworzyć, więc lepiej się z nim udać prędko do serwisu autoryzowanego bądź i nie. Nie masz żadnego urządzenia diagnostycznego czy są jakieś błędy? Choćby prosty pod smartfona to trochę taki must-have każdego szanującego się posiadacza niezawodnych bmw heh.

Opublikowano

A może nacisnąłeś przez przypadek guzik na kluczyku 😅? Mi się kiedyś tak zdarzyło - kluczyk w kieszeni, oparłem się jakoś łokciem o nogę na światłach i musiałem wysiadać zamykać klapę.

Opublikowano

Jak długo jeżdżę beatami z kluczykami w kieszeni (które raczej staram się wyciągać bo czasem wpadają pod fotel..) to jeszcze nigdy mi się nie nacisnęło samo, chyba że ktoś je wkłada razem z pękami kluczy (porysowane aż miło) czy czegoś spiczastego no to może wtedy.

Opublikowano

U mnie zaś, jak jadę z żoną(drugi kluczyk ma) to jej się w torebce wciska. Czasem zamek otworzy podczas jazdy itp. 

Opublikowano

Dzięki za odpowiedz, u mnie klucze leżały obok na siedzeniu, więc to nie to. Muszę odpalić kompa i sprawdzic czy nie wali błędami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, bestb napisał(a):

Dzięki za odpowiedz, u mnie klucze leżały obok na siedzeniu, więc to nie to. Muszę odpalić kompa i sprawdzic czy nie wali błędami.

Domyślam się ze stan nie jest poza normą, więc dlaczego miałby być błąd?
Mam na myśli... skąd auto ma wiedzieć że to rzeczywiście nie ty robisz trigger do otwarcia klapy?