Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ratujcie  mam taki problem przy gaszeniu przez.chwile słychać pisk, wymieniony został napinacz i nic to nie dało!!  niechce w ciemno wymienić rolek nie umiem stwierdzić która dokładnie piszczy !! Pacjent f34 325d 2015 rok Może ktoś miał podobny problem i pomoże,  albo ktoś ma.pomysl jak sprawdzić która z rolek piszczy?? 

Opublikowano
12 minut temu, fuksss napisał(a):

Panowie ratujcie  mam taki problem przy gaszeniu przez.chwile słychać pisk, wymieniony został napinacz i nic to nie dało!!  niechce w ciemno wymienić rolek nie umiem stwierdzić która dokładnie piszczy !! Pacjent f34 325d 2015 rok Może ktoś miał podobny problem i pomoże,  albo ktoś ma.pomysl jak sprawdzić która z rolek piszczy?? 

To chyba nie jest żadna z rolek, mój ziomek miał tak w m57 jak gasił to potrafiła identycznie jak u ciebie na filmiku zapiszczeć. 
Jak mi napisze co było powodem to dam znaka 

• Dziękuję 1
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jak nie chcesz wymieniać w ciemno wszystkich rolek jak są tylko dwie.

Tylko ori pasek 😄

spacer.png

Opublikowano
24 minuty temu, Kuj0n napisał(a):

Jak nie chcesz wymieniać w ciemno wszystkich rolek jak są tylko dwie.

Tylko ori pasek 😄

Sprzęgielko alternatora w sumie trudno nazwać rolką, ale też jest wymienne i też potrafi popiskiwać 😉

• Moderatorzy
Opublikowano

Można nazwać ale czy tutaj alternator ma sprzęgło?.....

• Lubię to 1

spacer.png

Opublikowano

Ani głowy, ani nawet paznokcia bym sobie za to uciąć nie dał, ale... byłem pewien że w f34 325d alternator ma sprzęgło jednokierunkowe. Jeśli nie ma - zapiszę w pamięci 😉

Opublikowano
4 godziny temu, Kuj0n napisał(a):

Można nazwać ale czy tutaj alternator ma sprzęgło?.....

No wlasnie moj mechanik powiedzial ze bmw w tych modelach zrezygnowało ze sprzęgiełka które wychamowuje obroty silnika i dlatego tak piszczy ,ale czy tak jest 🤔 

Opublikowano

Napinacz  paska    a dokladnie  oska  prowadząca   ze sprężyna     psiknij  tam  WD40    tylko nie po rolce ani pasku 

Opublikowano
5 godzin temu, aramiel123 napisał(a):

Napinacz  paska    a dokladnie  oska  prowadząca   ze sprężyna     psiknij  tam  WD40    tylko nie po rolce ani pasku 

Właśnie problem w tym.ze napinacz paska został wymieniony na nowy i poprawy nie ma .

• Moderatorzy
Opublikowano

Zacytuję sam siebie bo nie czytasz 😄

W dniu 14.04.2025 o 06:56, Kuj0n napisał(a):

Tylko ori pasek 😄

• Dziękuję 1

spacer.png