Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po juz prawie 3 latach postanowiłem w końcu pochwalić sie moim 6GT:)

Wiem, że to "tylko" 620d z takim sobie wyposażeniem, ale moje potrzeby spełnia w 100% i jestem meeeega zadowolony.

Auto zakupiłem jako nowe w 2022 roku. Historia była taka, że chciałem kupić 5 Touring (G31), ale sprzedawca zasugerował mi G32. Ja tak szczerze mówiąc nie bardzo nawet wtedy wiedziałem o istnieniu czegoś takiego jak 6gt. Po zapoznaniu się z samochodem wyszło na to że bardziej mi pasuje niż 520xd i lepiej spałnia moje oczekowania za niewiele więcej pieniędzy.

Ogólnie przejechałem już/dopiero 50k km. Ani chwili nie żałowałem swojego wyboru. Oczywiście silnik 2.0 nie jest idealnym wyborem do tego modelu, ale i tak dla mnie to auto było już powyżej budżetu. Dołożenie 60k do 3.0 nie wchodziło niestety wtedy w grę... Musze powiedzieć że DLA MNIE dynamika 620xd jest wystarczająca. Bardziej denerwuje mnie mało szlachetny dzwięk tego diesla. 

Co do wyposażenia nie ma tam wielu opcji ale to co musi być dla mnie to mam: AWD, M pakiet, adaptacyjne swiatła, szyby przyciemniane oraz pełne pakiety serwisowe i gwarancyjne.

Ogólnie G32 jest bardzo niedocenianym modelem BMW. Jest mega wygodne, dobrze wyciszone, przestronne i ładne (w przeciwieństwie do 5gt;).

PLUSY:

- przestronność wnętrza

- wyciszenie

- spalanie

- wygląd (z m pakietem w kolorze szary bernina wyglada wg mnie super)

- wyjątkowość (malutko tego na drodze)

- regulacja wysokości tyłu (Nivo)

MINUSY:

- tylko 4 cylindry

- ponad 5 metrów długości (ale to w sumie czasem plus;)

- jeździ bardziej jak Mercedes niż jak typowe BMW (to też nie jest jednoznaczny minus, bo zależy kto co oczekuje)

- wyprofilowanie tylnej kanapy sprawia że jest to meega wygodne auto dla 4 osób, ale jak przyjdzie jechac w 5 to ta na środku nie ma wygodnie...

Lakier: C3E Szary Bernina z bursztynowym połyskiem

Tapicerka: LCFK Dakota Black skórzana z kontrastowym obszyciem

Listwy: 4KH Listwy ozdobne M Aluminium Rhombicle Smoke z listwą akcentową w perłowym chromie

Wyposażenie standardowe:

1CE Mild Hybrid - permanentny system Start/Stop

2PA Śruby zapezpieczające

2VB System monitorowania ciśnienia opon

302 System alarmowy

4T8 Rozszerzony pakiet lusterek zewnętrznych

534 Klimatyzacja automatyczna

552 Adaptacyjne reflektory LED

5AC Asystent świateł drogowych

5DM Asystent parkowania z kamerą cofania

654 Radio cyfrowe DAB+

6AC Inteligentne połączenie alarmowe

6AE Teleserwis

6AK Usługi ConnectedDrive

6C3 Pakiet Connected Professional

6NS Telefonia komfortowa

6U3 BMW Live Cockpit Professional z systemem nawigacyjnym

Wyposażenie opcjonalne:

21F 19" aluminiowe obręcze M Double-spoke 647 Bicolor z ogumieniem Runflat

337 Pakiet sportowy M

2TE Automatyczna skrzynia biegów z łopatkami

481 Sportowe fotele przednie

4AW Panel deski rozdzielczej pokryty skórą ekologiczną Sensatec

4UR Oświetlenie ambientowe

710 Kierownica sportowa M, skórzana

715 Pakiet aerodynamiczny M

775 Podsufitka M Anthracite

760 Obramowanie M Shadowline czarne na wysoki połysk

420 Przyciemniana szyba tylna i tylne szyby boczne

3MQ Emblematy 50 lat BMW M

Usługi:

7NH Pakiet Service Inclusive – 5 lat/100.000km

7CK Pakiet Repair Inclusive – 5 lat/200.000km

20220722_114456.jpg

20220722_114449.jpg

20220722_114506.jpg

20220723_085211.jpg

20220723_085149.jpg

20220723_085104.jpg

• Lubię to 4
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Bardzo mi się podoba "nietypowość" tego nadwozia. Chętnie bym kiedyś wymienił któreś ze swoich aut na G32 😄 

• Lubię to 1
Opublikowano
18 godzin temu, Randall napisał(a):

Bardzo mi się podoba "nietypowość" tego nadwozia. Chętnie bym kiedyś wymienił któreś ze swoich aut na G32 😄 

Juz nowego niestety nie kupisz:(

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Wiem wiem, tylko używka wchodzi w grę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Swoje 630d ujeżdżam już 6 lat i nie widzę nic ciekawego na co mógłbym je zmienić....

Opublikowano
1 godzinę temu, pikopiko napisał(a):

Swoje 630d ujeżdżam już 6 lat i nie widzę nic ciekawego na co mógłbym je zmienić....

Ja ostatnio miałem okazję pojeździć G60 520i. I byłem niesamowicie zawiedziony... Nie ma w tym aucie NIC lepszego niż ja mam w G32. Ergonomia dramat, pseudo skóra dramat, podstawowe audio dramat (ja też mam u siebie podstawowe i gra o niebo lepiej). No dobra, kultura pracy silnika lepsza niż 2.0d, no ale za to spalanie o 30% wyższe, dynamika porownywalna.

W związku z tym że rodzina mi się powiększa to pewnie będę musiał zmienić i to na coś 7osobowego. Na teraz dla mnie najlepszy stosunek ceny do tego co dostaję ma "nowe" Volvo XC90.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mały udpade:)

W zeszłym tygodniu przy przebiegu 50 000 km w aucie wymienilem olej w skrzynce rozdzielczej Xdrive. Do tej pory robilem wszystko w ASO (łacznie z miedzyinterwałowym olejem), ale po wycenie tym razem troche spadlem z krzesla i postanowilem isc do serwisu nie ASO, ale BMW.

A mianowicie dostalem wycene w ASO na olej silnikowy plus w tej skrzynce rozdzielczej na 3000 zł...

Nie w ASO za to samo zaplacilem 1100 zł.

Nastepny serwis juz w ramach BSI za ok 10k. I to chyba bedzie nie tylko olej silnikowy ale tez plyn hamulcow, filtr paliwa i w sumie nie wiem co jeszcze tam wskoczy:)

• Lubię to 1