Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Koledzy mam taki problem ze swoją x5. Mianowicie jadą spokojnie wszystko jest ok, gdy dodam gwałtownie gazu wywala błąd silnika i auto jedzie w trybie awaryjnym, a gdy wcisne w podłoge auto gaśnie. Wyłącze zapłon na chwile i auto chwile kreci i odpala,jedzie ale tak jak wcześniej dopuki nie wcisne w podłoge. Wtryski sprawdzone i 3 szt wymienione bo miały zwarcie na cewkach. dalej to samo,pompa wtryskowa podmieniona razem z zaworkiem,nic nie pomogło. czujnik na listwie oraz regulator nowe ori,nic nie pomogło,filtr paliwa już 3cia sztuka dalej nic, pompka w zbiorniku nowa także nic, zaworek na przelewach zmieniony i dalej nic. Dodam że nie jest ani lepiej ani gorzej po wymianach tych wszystkich rzeczy. Ręce opadają. Może ktos miał taki przypadsek i coś podpowie,zastanawiam sie na sterownikiem silnika czy aby on coś nie ma wspólnego z tym zachowaniem auta. Auto czy zimne czy rozgrzane nie ma znaczenia. Myślałem że może wina gdzieś na przewodach w zbiorniku, ale ominąłem całym zbiornik i dałem zasilanie z banki bezposrednio pod maskę ale to też nie pomogło. z kim bym nie rozmawiał każdy rozkłada rece. Błedy jakie sie pojawiają to MONITOROWANIE CIŚNIENIA SZYNY,ODCHYŁKA ZASILANIA,STAŁY

Edytowane przez krisu1990
Opublikowano

A nie robiłeś moda mapy? Nie zwiększałeś mocy? U mnie takie sam objawy pojawiły się, po jakimś czasie, po zwiększeniu mocy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dobra diagnostyka a nie sczytanie błędów
sprawdź czy nie ma ropy w kostce od czujnika ciśnienia paliwa

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW