Skocz do zawartości

X5 e70 3.0sd 286km. Błąd cisnienia paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam taki problem ze swoją x5. Mianowicie jadą spokojnie wszystko jest ok, gdy dodam gwałtownie gazu wywala błąd silnika i auto jedzie w trybie awaryjnym, a gdy wcisne w podłoge auto gaśnie. Wyłącze zapłon na chwile i auto chwile kreci i odpala,jedzie ale tak jak wcześniej dopuki nie wcisne w podłoge. Wtryski sprawdzone i 3 szt wymienione bo miały zwarcie na cewkach. dalej to samo,pompa wtryskowa podmieniona razem z zaworkiem,nic nie pomogło. czujnik na listwie oraz regulator nowe ori,nic nie pomogło,filtr paliwa już 3cia sztuka dalej nic, pompka w zbiorniku nowa także nic, zaworek na przelewach zmieniony i dalej nic. Dodam że nie jest ani lepiej ani gorzej po wymianach tych wszystkich rzeczy. Ręce opadają. Może ktos miał taki przypadsek i coś podpowie,zastanawiam sie na sterownikiem silnika czy aby on coś nie ma wspólnego z tym zachowaniem auta. Auto czy zimne czy rozgrzane nie ma znaczenia. Myślałem że może wina gdzieś na przewodach w zbiorniku, ale ominąłem całym zbiornik i dałem zasilanie z banki bezposrednio pod maskę ale to też nie pomogło. z kim bym nie rozmawiał każdy rozkłada rece. Błedy jakie sie pojawiają to MONITOROWANIE CIŚNIENIA SZYNY,ODCHYŁKA ZASILANIA,STAŁY

Edytowane przez krisu1990

Opublikowano

A nie robiłeś moda mapy? Nie zwiększałeś mocy? U mnie takie sam objawy pojawiły się, po jakimś czasie, po zwiększeniu mocy.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

dobra diagnostyka a nie sczytanie błędów
sprawdź czy nie ma ropy w kostce od czujnika ciśnienia paliwa

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano
  • Autor

Mapa ori,w wiązce nie ma nigdzie ropy

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 26.02.2025 o 08:05, ArtPol74 napisał(a):

A nie robiłeś moda mapy? Nie zwiększałeś mocy? U mnie takie sam objawy pojawiły się, po jakimś czasie, po zwiększeniu mocy.

A co ma do tego zwiększenie mocy? Pytam bo jestem żółtodziobem w sprawach BMW. Moja X5 zgasła kiedy przejechała 150 metrów po odpaleniu po nocy i to chwilowy jej koniec, kręci nie odpala.