Skocz do zawartości

Mrożenie lakieru , performance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy jest ktoś na forum kto mroził lakier w swoim g60? Zamówiłem czarny metalik i zastanawiam się czy nie okleić całego auta folią ochronną matową ? Może macie jakieś fotki swoich g60 oklejonych ? Druga kwesta co polecacie w temacie dokładek ? Nie licząc maxtona który do końca mi nie leży…Oryginały BMW mają ceny z kosmosu 

Opublikowano

Czarny, zamrożony matowym PPF 🙂

Jakbys chcial zobaczyć na żywo to jestem z Krakowa 🙂

IMG-20241218-WA0019.jpg

IMG-20241218-WA0016.jpg

IMG-20241218-WA0015.jpg

IMG-20241217-WA0000.jpg

20250107_082133.jpg

Opublikowano
  • Autor

Masz może więcej zdjęć w naturalnym świetle ?Tych mi najbardziej brakuje , z góry dziękuję 

Edytowane przez Daniel2211

Opublikowano

Zdjęcia niezależnie od światła nie oddadzą rzeczywistości, mam taki lakier z palety bmw. Ale ta czarna g61 na matowej foli powyżej wygląda znakomicie 🫡💪

Edytowane przez Użytkownik525xd

Opublikowano
Godzinę temu, Daniel2211 napisał(a):

Masz może więcej zdjęć w naturalnym świetle ?Tych mi najbardziej brakuje , z góry dziękuję 

Nie robilem w zasadzie żadnych zdjec, a teraz jest juz brudne po trasie 🙂

Ogólnie na zywo wyglada lepiej, i robi "wow" wśród ludzi.

Opublikowano

To prawda, mat na tym aucie, w tym kolorze, robi bardzo dobre wrażenie. Wszystkie elementy piano, z racji, że pozostają w połysku, zostają uwydatnione. No i sama linia staje się bardziej czytelna. Widziałem w sedanie, tylko w kolorze sophisto - można było pomylić z m5 😉

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

a jaki był koszt oklejenia?

Opublikowano

a ten piano black w zderzakach tez można obkleić na mat?

Opublikowano
12 minut temu, tolkapon napisał(a):

Tak, można wszystko obkleić matem, ale wtedy byłby efekt skody fabii - wszystko w jednym kolorze/w jednej fakturze. Tutaj fajnie jak to kontrastuje.

Opublikowano
  • Autor
43 minuty temu, ryb55 napisał(a):

Między 18.000 a 19.000 netto , zależy od firmy 

Opublikowano

Cena jak za lakier, przy czym ciekawy kompromis bo masz warstwę ochronną na parę lat. Drogo wychodzi, powiedzmy 4k rocznie za tę ochronę, ale masz z głowy martwienie się o parkowanie blisko innych aut.

Osobiście u mnie po 9 latach bez żadnych dodatkowych usług lakier nadal wygląda bardzo dobrze, rys nie widać prawie w ogóle. Może komuś się przyda ta informacja.

No ale nie miałem wymieniane jeszcze nic na karoserii, więc nie ma różnicy w odcieniach elementów. Lakier matowy w czasie jaśnieje. Nowy zderzak jest ciemniejszy. To też warto wiedzieć 

Ale co chciałem zapytać, czy wnętrza drzwi też masz satynowe i wszelkie lakierowane elementy?

Edytowane przez Użytkownik525xd

Opublikowano
3 godziny temu, ryb55 napisał(a):

18k netto + oklejone piano w środku, wyświetlacz matem, niewidzialne wycieraczki, powłoka na PPF

2 godziny temu, tolkapon napisał(a):

można, ale nie widzę sensu, został oklejony połyskiem PPF

55 minut temu, Użytkownik525xd napisał(a):

Ale co chciałem zapytać, czy wnętrza drzwi też masz satynowe i wszelkie lakierowane elementy?

Jest zawinięty delikatnie na drzwiach, ale same progi i wszystko w koło jest w połysku to co się da dodatkowo PPF. Totalnie tego nie widać, nie rzuca się w oczy. Pasuje do piano we wnętrzu.

Bałem się, że będzie widać takie odcięcie wnętrze/środek, ale jest lux 🙂

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wygląda bardzo fajnie. Nie wiem jak jest na żywo ale na foto nie do odróżnienia z lakierem frozen deep grey

Opublikowano
40 minut temu, ryb55 napisał(a):

Wygląda bardzo fajnie. Nie wiem jak jest na żywo ale na foto nie do odróżnienia z lakierem frozen deep grey

Padały pytania czy to nie M5 od postronnych świadków.  Śmiałem się ze zrobię to po polsku ze dokleję emblemat i będzie M5.

Opublikowano
  • Autor

W moim g30 mam oklejony cały przód czyli zderzak, maska, lampy, błotniki , przejechakem  już od nowości 105.tys i uważam że największym plusem foli jest wyłapywanie kamieni, zawsze jak folia będzie bardzo obita mogę ściągnąć i mam lakier jak nowy o plusach przy myciu już nie wspomnę. Nie wyobrażam sobie nie okleić nowego auta 

Edytowane przez Daniel2211

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 7.01.2025 o 08:21, witexus napisał(a):

Czarny, zamrożony matowym PPF 🙂

Jakbys chcial zobaczyć na żywo to jestem z Krakowa 🙂

IMG-20241218-WA0019.jpg

IMG-20241218-WA0016.jpg

IMG-20241218-WA0015.jpg

IMG-20241217-WA0000.jpg

20250107_082133.jpg

Matko Boska, jak to pięknie siadło 👌

No obłęd. I pięknie wygląda i masz ochronę od kamyczków. Dobrze wydane pieniądze uważam.

Opublikowano

Pytanie do witexus

Jakiego producenta folii wybrałeś czy został Ci zaproponowany?

Opublikowano
1 godzinę temu, bankowiec napisał(a):

Pytanie do witexus

Jakiego producenta folii wybrałeś czy został Ci zaproponowany?

Perfectshield, firma oklejająca uzywa takiej

Opublikowano

Pięknie wyszło. Oby się długo trzymała, bo to fantastyczne zabezpieczenie lakieru, szczególnie przodu. 

• 1 rok później...