Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z rozruchem silnika w BMW E91 2.0D M47. W upalne dni nie było żadnego problemu przy rozruchu. Niestety przyszły już ujemne temperatury i się zaczął problem. Po odpaleniu rzuca silnikiem przez jakieś 5 sekund potem problem ustaje. Wymieniony świece żarowe jak i sam sterownik świec. Niestety wciąż jest ten sam problem. Miał ktoś może coś podobnego?

Opublikowano

Kabel zasilający do sterownika świec wymieniony? Mialem tak w zeszłym roku, ze sterownik wymieniony, świece nowe. Przyszły minusowe temperatury, odpala ale trochę niefajnie telepie. Na kompie pokazało błąd wszystkich 6 świec. Po wymianie kabla wszystko ok.

Opublikowano

Mam już niby wszystko dobrze, sterownik nowy, świece nowe przewód zmieniony. Teraz widnieje błąd 4212, jest to bodajże błąd od 1 świecy żarowej, mogła by nowa już ulec awarii?

Opublikowano

Mogłaby. Jakiej firmy świece założyłeś? Ja kiedyś w E46 M47 założyłem Denso to jedna świeca w trakcie pierwszego uruchomienia od razu się spaliła.