Skocz do zawartości

F07 - schemat kabelków do ogrzewania lusterka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jakiś rzeźnik skradł mi wkłady od lusterek wycinając 4 kabelki co tam się znajdują. Chce przylutować je do nowego ale szukam schematu gdzie tam jest 12v a gdzie masa. 

Jest ciepło i chyba auto nie chce jeszcze grzać lusterek a po włączeniu grzania tylnej szyby też nic nie widzę na woltomierzu. 

nc też w sieci nie znalazłem, wszyscy chwalą się jakimiś wtyczkami ale bez schematu. ja kupiłem wpłaty tylko ogrzewane bez ściemniacza. szkoda mi znowu je stracić 😕

Pozdrowienia 

Opublikowano (edytowane)
22 godziny temu, ekolives napisał(a):

Jest ciepło i chyba auto nie chce jeszcze grzać lusterek a po włączeniu grzania tylnej szyby też nic nie widzę na woltomierzu. 

Grzanie lusterek włącza się niezależnie od ogrzewania tylej szyby

Zobacz to:

Edytowane przez adam111
Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Te lusterka sa sterowane modulem w lusterkach, wiec ze schematu wiele nie wynika dla Ciebie.

Z tego co pamietam, to fotochromem steruje jakies bardzo niskie napiecie ponizej 2V.

image.thumb.png.6dd9e02579d4a965ae3372a966a7be34.png

Screenshot 2024-10-29 at 18-49-51 Electric outside mirror.png

Edytowane przez mmw
Opublikowano

Zostawiam jeszcze raz. Kabelki polutowane i już grzanie dziala

potrzebne kolory to:

czerwony i brązowy. 

podłączenie w moim przypadku obojętne.  Dzięki za pomoc!