Skocz do zawartości

Wymiana radia Alpine (zwykłe) na NBT HU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Posiadam BMW F10 2013 przedlift.

Uznałem że czegoś mi w nim brakuje i zakupiłem wyswietlacz 10 cali oraz radio NBT HU, obecnie posiadam Alpine i mały wyświetlacz.

Założyłem aby sprawdzić czy zakupiony sprzęt fizycznie działa, no i działa fajne kolory itd. udało mi się sparować telefon może być źródełem muzyki wcześniej tylko rozmowy, radio pokazuje na wyświetlaczu co leci (tytuł) ale nigdzie nie ma dźwięku, ani w radiu ani przez bluetooth/aux.

Teraz pytanie, czy to kwestia tylko kodowania? Czy jednak muszę coś jeszcze kupić aby to radio działało jak należy?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Trochę popytałem i w sumie temat po podaniu VIN się urywa, z tego co się dowiedziałem potrzebny jest światłowód a u mnie nie ma, auto jest 10/2012 znalazłem aktywator/emulator czy wystarczy że to kupię plus kodowanie i radio będzie działać?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do samego radia nie musisz miec swiatlowodu, to sluzy do dodatkow. Skoro wyswietla a nie gra, muisz przekodowac (absolutnie nie programowac), dzwiek z wzmiacniacza zewnetrznego na wewnetrzny. Kody fsc i emu potrzebne do navi. 

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oczywiscie ze nie ale w jego przypadku, tak. Przeciez widac ze nie zmieni sam vin w navi. Czy czegos nie wiem i znasz inny domowy sposob.? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14 godzin temu, kkx5 napisał(a):

Oczywiscie ze nie ale w jego przypadku, tak. Przeciez widac ze nie zmieni sam vin w navi. Czy czegos nie wiem i znasz inny domowy sposob.? 

Moze kupic juz przygotowane radio przeciez. Nie róbmy popeliny 🙂
Natomiast moze jak zmieniac to lepiej od razu NBT EVO?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakby ktoś był zainteresowany mam zestaw nbt evo z ekranem od g30 przerobionym pod fabryczne mocowania w f10/11.

IMG_4259.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
17 godzin temu, Użytkownik525xd napisał(a):

Dzieki. To super, w takim razie chyba szybko nie sprzedam tego auta. 🙂

Nawet MGU są dotykowe, ale możesz je w pełni obsłużyć kontrolerem. Nie musisz korzystać z dotyku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 18.11.2024 o 17:39, kkx5 napisał(a):

Vin w nawi to żaden problem w ciagu paru minut do ogarniecia z fsc.