Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam g30 2018r. Próbuję się połączyć z aplikacja bmw ale bez skutecznie. Po wpisaniu VIN wymaga ode mnie podania kod PIN z auta znajdujący się pod pozycja "Wiadomości BMW". Nigdzie nie mam takiej opcji. Co zrobić ?

Screenshot_20240930_222345_My BMW.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Musi być w connected drive. Pokaz zdjęcie ekranu jak wchodzisz w zakładkę connected. Zresetowałeś idrive? Może nie pokazuje bo poprzedni właściciel jest połączony 🤔

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

W "dostosuj menu" nie ma? Jak nie to aktualizuj usługi.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
2 godziny temu, chruscik666 napisał(a):

Nie restowałem Idrive. Jak to ogarnąć?

na odpalonym aucie przytrzymaj wciśnięte pokrętło głośności aż się zresetuje (ok 30 sekund).

Opublikowano
1 godzinę temu, Randall napisał(a):

na odpalonym aucie przytrzymaj wciśnięte pokrętło głośności aż się zresetuje (ok 30 sekund).

A co się stanie w aucie? Mam 12miesieczną gwarancje z BMW , nie wpłynie to na nią ani nic ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

30 sek przycisk głośności nie resetuje do ustawień fabrycznych,  jedynie robi restart reboot systemu idrive 😉

Edytowane przez feel_x

🙃🙃

• Moderatorzy
Opublikowano

Będąc w connected drive jak naciśniesz na Idrive options to masz tam aktualizację usług.

spacer.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie pamiętam dokładnie już iD6, ale tam w komunikacji nie ma wiadomości i dalej rozdzielenia na SMS i wiadomosci BMW?

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

W komunikacji SMS są osobno i wiadomości BMW są osobno.

image.thumb.jpeg.aa54b66871edca177fce82541b0ab998.jpeg

image.thumb.jpeg.9a996fcf7dfcbef8def8bff4931bca1a.jpeg

Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
14 godzin temu, chruscik666 napisał(a):

A co się stanie w aucie? Mam 12miesieczną gwarancje z BMW , nie wpłynie to na nią ani nic ?

Nic się nie stanie, system się uruchomi ponownie i tyle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 godziny temu, Kuj0n napisał(a):

W komunikacji SMS są osobno i wiadomości BMW są osobno.

image.thumb.jpeg.aa54b66871edca177fce82541b0ab998.jpeg

image.thumb.jpeg.9a996fcf7dfcbef8def8bff4931bca1a.jpeg

Dzięki. To tak jak pisałem wyżej - tam trzeba szukać 🙂

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat. Mam ID6 z wykupiony pakietem connected boost, usługami zdalnymi, profi nawigacją etc. Na zdjęciu widzę w opcjach,, aplikacje smartfona''. Co trzeba zrobić żeby pojawiła się tą opcja, bo ja jej nie mam ani w aplikacji my BMW, ani w idrive. Telefon połączony przez bt z idrive. Aplikacja my BMW działa, działają funkcje zdalne, lokalizacja etc. Dzięki z góry za pomoc