Skocz do zawartości

[E90/91] Wyprowadzenie zasilania z akumulatora - korozja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety warsztat montujący instalację LPG nie uszczelnił wlewu paliwa pod klapką i woda przez 3 lata sączyła się do wnęki akumulatora, której zebrało się kilka cm. Tak to wygląda na zewnątrz po zdjęciu nadkola - zdjęcie poniżej. 

Czy to standard w naszych autach, tzn. niezależnie od zbierającej się i stojącej we wnęce wody? Pytam, bo nie wiem czy obciążyć winą warsztat montujący instalację. 

Pozdro! 

20240925_013407wyprowadzeniezasilaniazaku.thumb.jpg.b103c4a5e9c6ec755762ffc82a527c10.jpg

Opublikowano

Te wyjścia niestety w E9x gniją. Ulokowanie za nadkolem, plus wieloletnie zbieranie sie brudu, wilgoci, soli w okresie zimowym i po paru latach efekt jest taki jak na zdjęciu. Raczej nie ma to wiekszego powiązania z montażem LPG, ale owszem mogło to się też troche do tego przyczynić. 

• Lubię to 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

E90 ogólnie mocno gniją, szybko rob zabezpieczenie antykorozyjne, widziałem te auta już zeżarte na wylot. W swoim jestem już po, końcówka produkcji, dbane na 110 procent. A po zdjęciu płyt podłogowych jakbym w rzece parkował..  

Edytowane przez lukaszewski
  • Lubię to 2

Diagnostyka silników N53 i N43

Możliwość zdalnej diagnostyki, szczegóły zapraszam na PRIV

6CiWSrm.png