Skocz do zawartości

e329 dziura w komorze koła zapasowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdyby nie wymiana przewodu hamulcowego gumowego, pewnie bym tego nie zauważył....

Messenger_creation_92286311-7263-49D0-B6AC-F754EF81AC3A.png

w piątek popracy wycieczka 700 km do Minnesund do kolegi spawacza i wyszła taka dziurka....

IMG_20240914_115407.jpg

25cm na 30 cm...

teraz, wygląda tak:

IMG_20240914_170734.jpg

od dołu, dałem cynk w sprayu a kiedy wysechł, baranka ze sprayu.... jutro zakupię jakiś grubszy baranek i to opryskam porządnie...

Kolega pozpawał od dołu tak, że szlifować musiałem tylko ońcówki drutów spawalniczych......

w komorze, nic nie szlifowałem. tak zostanie nieoszlifowane..... Prysnąłem tylko cynk w sprayu, jutro prysnę drugą warstwę, i nałożę farbę oryginalną.....

została jeszcze do zrobienia druga dziura w komorze koła (jeszcze jej nie ma, ale wiem że wyjdzie)

Kiedy go kupiłem, w komorze koła, stała woda.....

Udrożniłem odpływ, akonserwowałem, no i na kilka lat wystarczyło..Niestety, rdza działa....

Muszę jeszcze zrobić otwór wylewowy, ale muszę kupić gumkę -zaślepkę

Edytowane przez 520i
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Niezle zrobione. Te blaszki doginal na bieżąco?

Który odpływ udrozniles?

Przy akumulatorze mam swobodna rurkę, nie wiem od czego, wychodzi jakby przy nadkolu

• Moderatorzy
Opublikowano
15 godzin temu, fold napisał(a):

Przy akumulatorze mam swobodna rurkę, nie wiem od czego, wychodzi jakby przy nadkolu

W gumie uszczelniającej wlew masz na dole otworek, który powinien być połączony z rurką i ten przelew wychodzi normalnie w okolicy błotnika. Jak paliwo ścieknie przy tankowaniu to tam powinno wypłynąć.

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.09.2024 o 22:21, fold napisał(a):

Te blaszki doginal na bieżąco?

tak, doginał na bieżąco nie dysponując żadnym zdjęciem czy rysunkiem.

Nie chwaląc go, Facet pracuje jako spawacz samochodowy. Do emerytury ma 2 lata. 

Odpłyeu jszczxe nie udrożniłem - zapomniałem - dzięki za przypomnienie.

Edytowane przez 520i
Opublikowano
W dniu 16.09.2024 o 22:21, fold napisał(a):

Przy akumulatorze mam swobodna rurkę,

ta rurka, powinna być podłączona do akumlatora coby przez rurkę wypłynął na zewnątrz kwas z akumulatora  "jakby coś".....

ja mam ułamane to złącze - muszę kupić, tlko nie wiem jaki ma numer tokolank  gdzie na rysunku się znajduje.