Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

750d średnie 8,2 większość trasy z nogą ciężką jak sama siódema. Jak przejadę kiedyś jakiś miarodajny odcinek samym miastem to będę musiał zapisać spalanie z mybmw.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 9.09.2024 o 01:05, Marcinos5 napisał(a):

Witam, ile w miescie pala Wasze Bmw 730 z silnikiem disela?

Poliftowe 740d mieściło się w 9.5 l / 100 w warszawskich korkach. Spokojna jazda miejska bez korków to ok 8.5/100

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano

To tak jak mowili, chcialem kupic benzyne, ale slyzsalem, ze 730d bardzo oszczedny jest, a tez dynamiczny.

Teraz mam 425d to w miescie bez wiekszych korkow z klima pali 10Li, doslownie muskajac gaz, a lzejsza sporo jest od siodemki i cztery cylindy.

Jak ten silnik w 740d powyzej 200tys km. awaryjny?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

O awaryjności przy dużych przebiegach nic nie powiem. Auto sprzedałem, kiedy miało ok 45 tys przebiegu. Wszystko działało wtedy jak w nowym

Spodziewam się, że przy zachowaniu dyscypliny w serwisowaniu i przy korzystaniu z części wymiennych OEM, nic złego nie będzie się działo także przy sporo większych przebiegach niż mój 

• Lubię to 1

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przedliftowe 730xd po mapie jadąc przepisowo na trasie potrafi zejść do 6.5, w mieście do 8.0. Jeżdżąc żwawo miasto +/-11, trasa 10. Idąc wszystko trasa +14, a nawet więcej.