Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wreszcie wziąłem się za zamontowanie dokładek , siadło całkiem nieźle. Jeszcze tylko dokładki na progi i będzie komplet . Bez podnośnika będzie lipa chyba ,że ściągnę dokładki ... 

IMG_20250619_163408945_HDR_AE~3.jpg

IMG_20250619_113206666_AE.jpg

IMG_20250619_163557792_HDR_AE~3.jpg

IMG_20250619_113305724_HDR_AE.jpg

IMG_20250619_131342347_AE~2.jpg

eSKa

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To są dedykowane taśmy podświetlające czy coś aftermarketowego?

pzdr

yaz

Opublikowano
W dniu 15.07.2025 o 13:07, yaz napisał(a):

To są dedykowane taśmy podświetlające czy coś aftermarketowego?

Taśmy zakupiłem od kolegi z forum , jest to zamiennik taśmy porównywalny z oryginałem. 

Komplet (na stronę) składał się z taśmy oraz nowego falownika , który pasuje p&p z tym , że nowy falownik nie znajduje się już jak w oryginale pod  listwą , tylko można go zamontować w kabinie pod wykładziną  ... Co skutecznie eliminuje możliwość jego uszkodzenia po przez wilgoć. Generalnie to chciałem zakupić nowe listwy , lecz nie są obecnie dostępne w ASO . 

eSKa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info.

Mógłbym Cię prosić o namiary na tego kolegę?

Znalazłem takie taśmy elektroluminescencyjne,ale niestety o szerokości 15mm, a z tego co pomierzyłem na listwach, taka taśma powinna mieć około 30mm szerokości.

Jeszcze sprawdzam czy np dwie mogą zostać zasilone z jednego inwertera i nie wpłynie to znacznie na zmniejszenie natężenia ich oświetlenia.

Co do ori w aso, to prawa (51477147288) jest dostępna w cenie około 113euro. Ale szczerze, to trochę sporo, zwłaszcza, że uszkodzenia podświetlenia tych listew to kwestia czasu.

Znalazłem również DIY na forum z uzdrowieniem podświetlenia za pomocą taśmy led. Z tym, że nie jestem pewny czy światło SMD będzie dobrze rozproszone i nie będzie "punktowego" efektu świecenia. Chyba, żeby przykryć to folią pomarańczową, jak autor DIY.

Edytowane przez yaz

pzdr

yaz

Opublikowano (edytowane)

Yaz , oczywiście . 

https://www.facebook.com/share/v/16ZsgvMpPy/

https://www.facebook.com/share/p/19AzexbFdQ/

Nie wiem czy jeszcze obecnie dostępne ma pomarańczowe   czy już zostały tylko białe , ale pisz do niego bezpośrednio i zapytaj . 

Odnośnie taśm diodowych wszelkiego rodzaju to ja w tym akurat  przypadku nie byłem również przekonany . 

Edytowane przez iZzI

eSKa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki. Z tego co widzę to są jeszcze dostępne pomarańczowe - 200pln/szt.

Ale zanim się zdecyduję, spróbuję przetestować jeszcze jedno rozwiązanie.

pzdr

yaz