Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

powiedzcie czym różnią się lampy, które zamieściłem poniżej?

Jedne mają oznaczenie: 552 Adaptive Led Headlight (te na ciemniejszym lakierze). Czyli rozumiem, że mają wycinanie innych pojazdów itp, tak?

A te na jaśniejszym lakierze? Nie wiem jaki mają kod wyposażenia, nie wiem czy mają wycinanie.

Które z nich są lepsze?

Zrzutekranu2024-07-26o06_07_06.thumb.png.d1ea41add2d166a1d176cf6eaad952a8.png

Zrzutekranu2024-07-26o06_08_04.png.9d6663ada2eec54178cc1e32abbc0987.png

I drugie pytanie, czy wszystkie 520d po lifcie mają dwie turbiny i są miekkimi hubrydami?

Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Te na ciemniejszym mają wycinanie, te niżej, to podstawowe ledy. W obu przypadkach reflektor nie jest skrętny. Odnośnie drugiego pytania- tak. Miękka hybryda została wprowadzona pod koniec 2019 w 20d, wcześniej był update wszystkich diesli i w każdym dieslu są nie mniej niż 2 turbiny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest jeszcze wyzszy model lampy zwanej laserowa , na pierwszy rzut oka podobna do tej z ciemniejszego auta i ta lampa to kozak. Natomiast miekka hubryda to jest cudowne polaczenie z silnikiem diesla , mam w dwóch samochodach i nie zamienilbym na zwyklego diesla , choc przyznam ze jak w pierwszym samochodzie kupowałem to czulem pewna taka niepewnosc 😉

Opublikowano
8 godzin temu, saab napisał(a):

Jest jeszcze wyzszy model lampy zwanej laserowa , na pierwszy rzut oka podobna do tej z ciemniejszego auta i ta lampa to kozak. Natomiast miekka hubryda to jest cudowne polaczenie z silnikiem diesla , mam w dwóch samochodach i nie zamienilbym na zwyklego diesla , choc przyznam ze jak w pierwszym samochodzie kupowałem to czulem pewna taka niepewnosc 😉

No właśnie też mam obawy co do miękkiej hybrydy. I brakuje tu wyłączenia start/stop. Ale może nie ma takiej potrzeby, choć pewnie da się to wykodować. 

Opublikowano

Bez obaw , działa bardzo dobrze , start-stop można wyłączyć .. poprostu w trybie sport indy. ustawiasz żeby się nie wyłączał silnik a resztę ustawień silnika  skrzyni na np. komfort 

Opublikowano (edytowane)

Co do lamp jak nie robisz  nonstop tras po ciemku poza miastem nie mają większego znaczenia , podstawowy led też dobrze świeci tylko nie wycina 

Choć zapewne zaraz znajdą się malkontenci, że bez laserów i min 540i  to nie BMW i się nie da jeździć 😃

Edytowane przez Woytas
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

w jednym G30 mam podstawowe światła , a w drugim mam adaptive , różnica jest , jeśli chodzi o wielkości oświetlonego obszaru przed autem , pobocza w adaptive są dużo lepiej oświetlone 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do miekkiej hybrydy to bez obaw. Tam rozruch silnika odbywa sie zupelnie inaczej , to nie jest to co w zwykłym dieselku. Bierz bez obaw i jeszcze wyraznie mniej spala oleju napedowego.