Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie

Mam bmw e60 520 d 163 km 2007

Wczoraj odebrałem auto od mechanika. Okazalo się że pala się kontrolki ABS, trakcji plus ciśnienia opon.

Zielony w tym jestem więc od czego zacząć i na co być przygotowany ? Zaczac20240719_061911.thumb.jpg.f3fe4e6ccb9a74432d5f41e2593158f8.jpg20240719_061931.thumb.jpg.b7ad05906162b640fd1bdee45199ae78.jpg od razu kupno czujników czy jak ?

Edytowane przez NickSmith303
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Świeciło jak odbierałeś czy później sie zaświeciło? Może tylko odłączony czujnik abs. Jak nie to trzeba podłączyć komputer i sprawdzić gdzie jest usterka.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Rozmawiałem z mechankiem i też był zdziwiony bo czujniki od ABS były odczepione i podłączone na nowo. Nic przy nich nie było grzebane

Opublikowano

To usuń błędy w sterownikach, może mechanik popełnił błędy i włączył zapłon na zdjętych czujnikach,  jak powrócą błędy to jednak usterka nadal jest. 

• Dziękuję 1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Usuń błędy.

Jak odpinał czujniki to będzie błąd.

• Dziękuję 1
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Panowie dziękuję za pomoc. Okazało się że mechanik nie podpiął dokładnie kostek. Zrobił wszystko w pośpiechu. Teraz zero błędu i wszystko działa jak należy. Dziękuję Wam za pomoc. Temat do zamkniecia