Skocz do zawartości

Silnik gasnie sporadycznie - kto kasuje tematy bez info, linkow ?? masakra/ samowolka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wlasnie ktos (mod) skasowal mi temat. 

Pytam dlaczego ? Gdzie info/ przekierowanie jesli cos nie tak ?

Wypadalo by chociaz napisac cos.  Zakopiecie calkiem to forum pod ziemie bo nie bedzie nikomu potrzebne. 

W mojej ocenie temat w dobrym miejscu napisany (szukalem nie znalalzlem alternatywy co napisalem w poscie)

--------

Temat: Sinik gasnie przy pierwszym odpaleniu po 3/4 dniach postoju. Bledow brak !!

Pytanie bylo jasne - czy mieliscie taka sytuacje, ze winny byl czujnik polozenia walu a nie pokazywalo bledow przy diagnostyce Bimmertool

Edytowane przez Lendio
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro umiera to po co tu zaglądasz? 
kolejne pytanie do wróżki z forum. 
Podłącz pod pożądny komputer a nie pod aplikacje to więcej się dowiesz. 
To jak zwykle może być wszystko od paliwa począwszy….

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, madseason napisał(a):

Tutaj sobie poczytaj to będziesz wiedział dlaczego tematy Ci znikają

Dzieki przegladnalem, racja moglem dopisac w temacie F11 ( opis auta mam w stopce, pierwszy wyrzucony post opisalem dokladniej niz obecny). Tematow szukalem pokrewnych, ale nieznalazlem. Generalnie 50% tematow niespelnia tych wszystkich kryteriow regulaminu. 

Prosba do admina o skorygowanie tematu na ponizszy:

"Bmw F11 silnik B47  gasnie sporadycznie przy pierwszym odpaleniu po kilkudniowym postoju"

Edytowane przez Lendio
Opublikowano
8 minut temu, madseason napisał(a):

Temat możesz edytować w pierwszym poście, tak jak edytowałeś powyższy wpis.

Po okreslonym czasie niema juz mozliwosci edycji.

• 5 tygodni później...
Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się że 200 l/h powinna utrzymywać. Max to chyba 250 albo 240. 220 u mnie co prawda w N47 trzyma czy na wolnych czy przy bucie.

Ostatecznie sprawdź czujnik na przewodzie zasilającym ten od temp i ciśnienia czy jest szczelny może po prostu się zapowietrza. 

Druga sprawa jak podejrzewasz pompę wstępną zobacz przed odpaleniem w ukrytym menu stan paliwa i L i R komorze. A z czystej ciekawości jak jest pewny że zgaśnie po takim postoju odpowietrz 1x albo nawet 2x przed odpaleniem wtedy wykluczysz usterki elektroniczne a skupisz się nieszczelnościach w układzie. 

Edytowane przez kepa416