Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich 

Czy może ktoś polecić dobry serwis oficjalny jak i zewnętrzny BMW w Łodzi i okolicach. Najlepiej z możliwością wpisu do serwera BMW.

Mam przejechane około 47000 pacjent to BMW X3 M40i 

Auto miało wymieniane tylko olej w silniku i filtry do tej pory. 

Czy przy obecnym przeglądzie/serwisie muszę coś dodatkowo wymienić, ewentualnie co i przy jakim przebiegu (kable, cewki, olej w skrzyni .....)

Wymieniam olej co 8000km.

Pozdrawiam 

Edytowane przez djtc
Opublikowano (edytowane)

Podpinam sie do tematu 🙂 chetnie znajde dobry serwis w Łodzi i okolicach, który nie zdziera jak ASO na miedzy interwałowe wymiany oleju i litrów 🙂 Inaczej będę zmuszony jechać do Poznania do Mobile Coders 😛

Edytowane przez arj1989
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
16 godzin temu, Enriquez napisał(a):

No byłem i to będzie mój nowy serwis od teraz.

Jak wrazenia? Warto do nich jezdzic na interwalowe wymiany? Do tej pory myslalem o wycieczce na Slask lub do Poznania, przydalby sie dobry serwis gdzies na miejscu 🙂  

Opublikowano

Jedź, zobacz - nie masz nic do stracenia. Sympatyczni ludzie, ceny niskie. Minus - nie można płacić kartą - albo gotówka (osoba fizyczna) albo przelew (firma).

Dla jasności - czynności wpisują do kluczyka. Używają zamienników filtrów i chyba oleju (nie patrzyłem, auto zostawiłem). Za przegląd po 75kkm w G30 (to, co pokazywał komputer - olej, filtr oleju, paliwa, pyłkowy x2, powietrza) zapłaciłem 1150 brutto - więc warto nawet z ciekawości podjechać i zobaczyć jak to wygląda. Jak chcesz się umówić na godzinę - ok, ale od 8:00 i wtedy czekasz na auto bo je biorą jako pierwsze do roboty. Ludzie jednak zostawiają je w drodze do roboty a po południu mają zrobione do odbioru. Nie wiem, jak jakieś grubsze naprawy - nie doświadczyłem i nie doczytałem, czy robią.