Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak to działa w jezyku polkim i czy wogóle. Mozna to porownac do hej Mercedes ? 

Opublikowano

Po angielsku też działa do dupy.

Mam grzaną tylną kanapę, nijak głosowo po angielsku nie da się włączyć grzania tylnej kanapy mimo, że jest na wyposażeniu. Przednie fotele - grzanie - da się głosowo włączyć, ale to bez łaski - przecież dostępne  z przycisku.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 20.05.2024 o 20:27, saab napisał(a):

Jak to działa w jezyku polkim i czy wogóle. Mozna to porownac do hej Mercedes ? 

absolutna porażka , 7 lat temu działało to duuuuuuuużo lepiej i w dodatku po polsku , podobnie jak AA w popularnej marce na F 😁, pod tym względem LCI oprócz AA niewiele wniosło

Edytowane przez Woytas
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
16 godzin temu, Woytas napisał(a):

pod tym względem LCI oprócz AA niewiele wniosło

AA - razem z MGU pojawiło się w lipcu 2019 - a więc rok przed liftem.

A lift duzo wniósł bo ma nowe BDC, które daje m.in:
Cofanie po śladzie

Digital Key

W pełni cyfrowane sterowanie reflektorami (włącznie z kierunkowskazem)

Możliwość mrugania ambientem - np. przy otwartych drzwiach

i inne.

Detale, ale to tylko lift i dla mnie raczej istotne (Digital key)

Opublikowano

pewnie masz rację ale brak obsługi wybierania głosowego po polsku  ... ja rozumiem , że to by dotyczyło jakiegoś chinola za 49 tyś ale nie marki premium za kilkaset pod tym względem to dramat

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
3 godziny temu, Woytas napisał(a):

pewnie masz rację ale brak obsługi wybierania głosowego po polsku  ... ja rozumiem , że to by dotyczyło jakiegoś chinola za 49 tyś ale nie marki premium za kilkaset pod tym względem to dramat

Generalnie jak masz CarPlay lub Android Auto - to po co Ci to? Owszem... powinno być. Polska nie jest taka mała i ma jakieś znaczenie na świecie.

Ale nawet Siri ... jest nieprzyjazne polsce.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chodzi o to że dla Mercedesa Polska jednak nie jest taka mała i potrafił nauczyc auta rozmawiac i rozumiec w naszym jezyku. I działa to dosyc fajnie lecz rozija leniwosc. Najbardziej przydatna oprocz katapukty 😉 jest funkcja nawiguj do …