Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie. Zrobiłem test zegarów i wszystko działa oprócz tego ze nie zapala sie żadna kontrolka a wyczytałem ze powinny sie zaświecić wszystkie. Jak to jest z tym konkretnie? Dodam że ostatnio elektryka w moim aucie strasznie szalejeznaczy nie jest tak jak byc powinno.
Opublikowano
Przy tescie zegarow (na wylaczonej stacyjce wciskamy i trzymamy przycisk od kasowania KM i wlaczamy kluczyk na pozycje 1 - puszczamy wszystko) wszystkie wskazowki jada na max i spowrotem + zapalaja sie wszystkie kontrolki ale na panelu INSPEKCJI, czyli inspekcja, oil service, etc (bez kontrolek akumulatora, wtryskow i innych na dole) Przynajmniej tak jest w 2 bmw e34, ktore wczoraj sprawdzalem

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
w e39 tez zadziala i jest to test nr 02 (testy 01 i 02 sa aktywne,aby miec wszystkie testy to musisz odblokowac komputer).Aby wejsc w tryb testów to kluczyk w pozycje 1 nacisnac przycisk na zegarach ten po prawej stronie (po lewej stronie jest kasowanie licznika dziennego) i trzymac go ok 10 sek.Jak nacisniesz i bedziesz trzymal to najpierw pojawi Ci sie "check control ok",zgasnie i dopiero za chwile beda testy.Wtedy puszczasz i tym samym przyciskiem zmieniasz testy od 1 do 21. Aby uaktywnic wybrany test to naciskasz przycisk po lewej stronie (ten od kasowania licznika).Nie rob testu 02 na uruchomionym silniku!!!,podobno mozesz cos sknocic. Milych wrazen :)
Opublikowano
aha, a po zrobieniu testow to ja wylaczam kluczyk i wszystko wraca do poczatku, i jeszcze odnosnie testu 1 to sa to dane Twojej buni,np.koncowka nr nadwozia. O pozostalych testach i jak odblokowac je to jest na forum ale jak beda problemy to pisz i pomoge, powodzenia
Opublikowano
Ja chciałem wykonac test w e34 i nic sie nie dzieje. Dlaczego? Czy jesli mam na desce 2 przyciski (od przebiegu i od komputera) to procedura moze byc inna?
Audi S4 Avant 2,2T
Opublikowano

U mnie z testem zegarow niby wszystko jest tak jak opisujecie, tylkko strzalki od obrotomierza i predkosciomierza nie ida na maxa tylko tak do polowy.Paliwo i temp do konca.

Wszystko jest ok?

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
guziq, nie wiem jak to jest w Twojej bmce ale mozliwe ze mimo dwoch przyciskow od komputera i licznika inaczej wchodzi sie na testy, poszukaj na forum na pewno cos znajdziesz,pozdrawiam
Opublikowano
Szamil, tak wszystko jest ok, jak zresztą wielokrotnie było to opisywane na forum... :duh:
- to ja przepraszam! ...i znikł
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
A u mnie wszystkie zegary idą do góry, łącznie z wskaźnikami paliwa,z inspekcjami itd. ale włącza się jeszcze kontrolka klocków hamulcowych...Czy tak ma być???
Freude am fahren...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
A u mnie wszystkie zegary idą do góry, łącznie z wskaźnikami paliwa,z inspekcjami itd. ale włącza się jeszcze kontrolka klocków hamulcowych...Czy tak ma być???

Przepraszam, że odgrzałem stary temat ale z podobnym przypadkiem spotkałem się w E36 316i z 96 roku, czy tak powinno być ?