Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czy ktos ma jakies sprawdzone rozwiazanie chroniace skóre tylnich foteli  przed fotelikami dziececymi ? Chodzi mi tylko o siedziska i oparcia tylnich foteli , dzieciaki juz nie kopia po przednich. Widzialem ze sa jakies oryginalne z bmw ale ja tego uzyje moze ze 3 razy. Ktos ma cos sprawdzonego i dopasowanego do g31 ? Najlepiej w jasnym kolorze. 

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja stosuję coś takiego: https://bmwsklep.pl/produkt/oslona-oparcia-fotela-i-podkladka-pod-fotelik-dzieciecy/

Ogólnie można ten produkt polecić, choć mata pod fotelik mogłaby być grubsza. W komplecie masz zarówno osłonę przedniego fotela, jak i samą osłonę pod fotelik. Pytanie jeszcze jaką masz skórę, bo np. na dość miękkiej Nappie ten ochraniacz pod fotelik jest moim zdaniem niewystarczający i w poprzednim aucie fotelik zostawił lekkie ślady na skórze (wgniecenia). Dlatego też w obecnym aucie zastosowałem dodatkową matę na siedzisko i dopiero teraz jest ok, tzn. po demontażu fotelika na kanapie nie widać śladów.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak juz pisalem. Chcialbym cos tanszego bo potrzebuje 2 sztuki a uzyje ich moze 3 razy. 

Opublikowano

Jak na 3 razy to kup np. jakiś jasny koc z polaru w Jysku, złóż kilka razy żeby była gruba warstwa i pod fotelik. A potem się jeszcze przyda na chłodniejsze wieczory 😉

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Również dla potomnych, od siebie polecam kombinację złożony koc z Jysk na siedzisko i na to sugerujęScreenshot_20241216_095738_Firefox.thumb.jpg.343593aac9091d1c87b0a8bccaaa67c1.jpg ochraniacz od PPHU Car-Design (https://allegro.pl/oferta/mata-ochronna-pod-fotelik-samochodowy-oslona-fotel-13328855690). 

Z mojego doświadczenia taki zestaw bardzo dobrze zabezpiecza skórę zarówno przed otarciami jak i "wgnieceniami"/odciśniśnięciem fotelika