Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

BMW F30 N47, zaczyna zawieszać się cięgno w EGR, od czasu do czasu go dławi.

Zakupiłem nowe EGR z wahler chcę go wymienić, widzę że jest to niezbyt skomplikowane dwa torxy i dwa wężyki.

Czy po wymianie potrzebna jest jakaś adaptacja lub programowanie w komputerze czy p&p będzie działać? 

Pozdrawiam 

Edytowane przez davidgm
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Albo po prostu kupic smar do hamulcow i przesmarowac. Jezeli EGR dopiero zaczyna sie przycinac, to najczesciej po tym zabiegu potrafi pracowac jeszcze wiele lat bez problemow. Opcja tania i prosta, zawsze warto sprobowac zanim sie wyda kase na nowa czesc.

Edytowane przez mmw
Opublikowano

Witam

a u mnie mechanicznie chodzi wszystko dobrze czysto bez oporów a wyrzuca błąd 257E00. Może ktoś miał taki problem i coś pomoże.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 6.04.2024 o 16:33, mmw napisał(a):

Albo po prostu kupic smar do hamulcow i przesmarowac. Jezeli EGR dopiero zaczyna sie przycinac, to najczesciej po tym zabiegu potrafi pracowac jeszcze wiele lat bez problemow. Opcja tania i prosta, zawsze warto sprobowac zanim sie wyda kase na nowa czesc.

Potwierdzam skuteczność . Po wyczyszczeniu i nasmarowaniu nigdy więcej się nie zawieszał. Dużo później wymiany na akcji serwisowej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 7.04.2024 o 06:31, udi1 napisał(a):

Witam

a u mnie mechanicznie chodzi wszystko dobrze czysto bez oporów a wyrzuca błąd 257E00. Może ktoś miał taki problem i coś pomoże.

No Ty masz problem elektryczny na polaczeniu EGR z ECU silnika. Przejrzyj wtyczke, instalacje itd.