Skocz do zawartości

Jaki silnik do e90?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fakt, poleasingi sa tanie,

wystarczy spojrzec na ceny w autohus.de

(przy okazji - kupował tam ktoś coś? bo opinie słyszałem różne)

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
alpin A to E91 za 43 000pln to .... urzekła mnie ta historia

Jeśli nie wierzysz, to zakładamy się o tysiaka. Pokazuję Ci wszystkie dokumenty, a potem sprawdzamy moje BMW w wybranym przez Ciebie ASO. Wchodzisz w to? :mrgreen:

Opublikowano

O takie rzeczy się raczej nie zakładam :mrgreen: Poza tym tysiak to już 1/43 tej E91 więc nie szalejmy :mrgreen:

A tak poważnie, to że udało Ci się kupić auto które się jeszcze nie zepsuło to jeszcze nie znaczy że to auto jest zadbane i wogóle w igła stanie.

Według mnie goście którzy sprzedają auta w takich cenach są zdrowo zdesperowani...

Po 1 psują rynek gównianymi ofertami

Po 2 muszą mieć strasznie parcie na kasie

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
nie masz szans kupic auta za 50 tys w tym roczniku i z takim wyposażeniem jak napisałes :mad2: Chyba ,że po dzwonie:p .Pozdrawiam

ja czy autor wątku?

bo że ja to wiem, ale jak tu się tacy magicy cenowi pojawili no to napisałem czego szukam i co wezmę od ręki :8)

Autor wątku ,ale powodzenie, różne cuda sie zdarzają :) Pozdrawiam

Opublikowano

KoKoS: każde auto z przebiegiem ~200kkm może się zepsuć, nawet to najbardziej pieszczone. Ale gruntowna kontrola w ASO + już kilka tysięcy przejechanych kilometrów wskazują, że chyba nie nadziałem się na minę. Być może o cenie zadecydowała polityka handlarza (kupujemy dużo, tanio i szybko sprzedajemy), leasingowy rodowód (nie wszystkim się podoba) oraz - poza panoramicznym dachem - raczej skromna konfiguracja auta. No i 150 KM a nie 163 :oops:

Co do leasingu z początku też miałem zastrzeżenia, ale znajomy mi wytłumaczył, że przy autach z takim przebiegiem to raczej zaleta a nie wada. Pewnie tych samochodów nikt własnoręcznie nie woskuje, ale za to firmy nie bawią się w kombinowanie. Jest czas przeglądu to auto jedzie do ASO i robią tam co potrzeba. Szczególnie w Niemczech.

Psucie rynku? Tym co akurat są na sprzedaży, albo zawodowo handlują - pewnie tak.

Opublikowano

Oczywiscie, ze mozna bez zadnego problemu kupic za 50 tys 320d z 2007 roku. W idealnym stanie.

Fatality Wybierz sie do jakiegos dobrego duzego salonu BMW, gdzie jest specjalista od uzywanych (BMW Premium Selection) powiedz jaki Cie interesuje samochod i w jakich pieniadzach. Jego w tym glowa zeby Ci cos naprawde dobrego znalezc. Z gwarancja stanu technicznego.

2005 r to maksimum 40-45 tys z silnikiem 2,0.

Ja mialem tez oferte 325i w idealnym stanie z 2005 roku za 55 tys, wiec dawanie tyle za 2,0 to absurd.

Nie przeplacacaj za uzwyke, mowie Ci, spokojnie w tych pieniadzach znajdziesz interesujace Cie auto w bardzo dobrym stanie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Dobrych i zadbanych aut nikt tanio nie oddaje-kto się ludzi ten się nadzieje!
Opublikowano
Oczywiscie, ze mozna bez zadnego problemu kupic za 50 tys 320d z 2007 roku. W idealnym stanie.

Fatality Wybierz sie do jakiegos dobrego duzego salonu BMW, gdzie jest specjalista od uzywanych (BMW Premium Selection) powiedz jaki Cie interesuje samochod i w jakich pieniadzach. Jego w tym glowa zeby Ci cos naprawde dobrego znalezc. Z gwarancja stanu technicznego.

2005 r to maksimum 40-45 tys z silnikiem 2,0.

Ja mialem tez oferte 325i w idealnym stanie z 2005 roku za 55 tys, wiec dawanie tyle za 2,0 to absurd.

Nie przeplacacaj za uzwyke, mowie Ci, spokojnie w tych pieniadzach znajdziesz interesujace Cie auto w bardzo dobrym stanie.

oferta używanych trójek z salonu http://tinyurl.com/6hrmwpp

pokaż mi jakąś za 50k

Opublikowano
Ja mam do sprzedania E90,drożej niż szukasz,ale jakby co to na rriv zapraszam:)
Kubica GO!
Opublikowano

Witam wszystkich:)

Koledzy, żeby nie zaśmiecać forum piszę w tym temacie. Otóż poszukuję BMW 320d 177 KM. Rocznik od 2008 i młodsze. Nie wiem dokładnie czy to E90, E91, E92 - w sumie nie ma to dla mnie zbytnio dużej różnicy.

Chciałbym aby to auto było z pewnego źródła. Najlepiej chyba, żebym dostał oferty z salonu. I teraz pytanie do was: zapytanie ofertowe składać do każdego z salonu z osobna czy może wystarczy do jednego (powiedzmy najbliższego) bo dostęp do samochodów używanych mają wszystkie salony taki sam?

A może znacie jeszcze inne pewne źródło gdzie mogę kupić wymarzone BMW?

Pozdrawiam

Opublikowano

http://otomoto.pl/index.php?sect=search&sub=car&page=1&qid=1638612646&order_by=i

http://otomoto.pl/bmw-320-2-0d-stan-perfekcyjny-zobacz-C18281214.html

Do wyboru do koloru, bez zadnych problemow znajdzie sie auto w co najmniej dobrym stanie za rozsadne pieniadze.

Bezposrednio z salonow nie oplaca sie , bo oni narzucaja sobie marze rzedu 10-20 tys.

Chyba, ze uzgodni sie z dzialem aut uzywanych co i jak, w jakiej cenie jaki rocznik - wtedy potrafia znalezc bez problemu idealne auto po realnej-rozsadnej kwocie a nie w bandyckim narzucie. Chociaz oni sobie tyle narzucaja juz w autach przyjetych do komisu, bo chca zarabiac jeszcze krocie nawet po utargowaniu przez petenta 4-8 tys , a czasem nawet wiecej zl.

Opublikowano
  • Moderatorzy

taaa najtansze na autoscout24.be są za 10 tys euro rocznik 2006, na bmw.be premium selection zaczynamy rozmowę od 12 tys

A tu mamy w ogłoszeniu w polsce z zarabkiem handlarza za nieco ponad 10 000 euro rocznik 2008. A u nich są od 12350 euro.

http://nl.autoscout24.be/ListGN.aspx?atype=C&mmvmk0=13&mmvmd0=-38&mmvco=1&make=13&model=-38&fuel=D&fregfrom=2008&pricefrom=1000&cy=B&zipc=B&ustate=N,U&nm=False

Czegoś tu nie rozumiem.

Opublikowano
Jak to nie rozumiesz, jak się spawa z dwóch lub trzech to wychodzi taniej :mrgreen: a Polak przecież i tak kupi :twisted:

Do sprzedania:

Opublikowano
Piszą bezwypadkowy... chyba że po zespawaniu bezwypadkowy :D
Opublikowano

Powinno być:

"... przed wypadkiem 100% bezwypadkowy ..." :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

Do sprzedania:

Opublikowano

Często da się tanio kupić z uszkodzonym silnikiem,

Firmy leasingowy wolą to sprzedać niż naprawiać w ASO za grube ojro.

Polak czy turek wsadzi drugi silnik z jakiegoś rozbitka i jeszcze dobrze zarobi.

Opublikowano
nie wiem czy padło czy nie bo zadzwoniłem do gościa czy można obejrzeć ale powiedział że juz jadą po nią z Łodzi , jak nie kupią ma oddzwonić ;]

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Założyciel tematu poprosił o zamknięcie wątku. Auto już ma, informacje jakie potrzebował, zakładam że zdobył więc dalsza dyskusja ile jest warte auto w złym/dobry/b.dobrym/iglastym stanie można już skończyć gdyż do niczego nie doprowadzą....

Jeśli co, można zadać pytania vystelior'owi na PW....

pozdrawiam

Paweł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Jestem tu nowy i proszę wybaczyć wszystkie moje ewentualne niedociągnięcia lub sprzeczności z regulaminem, które was rażą a o których sobie nie zdaje sprawy, więcej grzechów nie pamiętam :)

Sytuacja wygląda tak, chce sobie ściągnąć 320d od jednego z zachodnich sąsiadów i jakiś czas już się rozglądam. Miało to być ze względów finansowych e46 po lifcie natomiast trafia mi się e90 w naprawde dobrych pieniądzach tylko samochodzik ma nakręcone 312tys. Nie jest to napewno mało i pewnie wielu z was odradzi mi zakup tego auta, ale cena naprawde kusi i jeśli okaże się to "trypel" to mogę również komuś pogonić kto tak jak ja chce tanie a ładne auto ;]

Dziękuje za wszelkie opinie :)

Opublikowano

Moj brat jedzie e91 co ma teraz 369tkm, jedyne co mu siadlo to byla turbina. Rok 2006. Ma 189KM jest od poczatku po chipie.

Ma Auto od nowosci i nie nazeka w ogole. Musisz zrobic ryzyko i obejrzec auto. #nawet gdy pojedziesz dalej. Moze akurat bedzie warto.

PS: Kupisz szczere Auto z szczerem przebiegiem. Nie jak reszta w polsce.... Wszystkie auta od dziadka i pelen serwis i nie ma przejechane 100tkm. :mrgreen:

W niemczech sa auta prawie wszystkie krecone, i to obojetnie czy duzy serwis czy maly komis. Akurat rozbiaja Ring Mafi Korekty licznika

Opublikowano

Sprawdź go dokładnie przed zakupem. Jeśli cena niska a wszystko ok to bierz jak najbardziej.

Może się okazać pewniejszy od tych rodzynek z allegro od handlarzy, którzy sprowadzili poskładali, licznik przekręcili i wystawili jako ideał którym jeździł emeryt do kościoła raz w tygodniu...

Ale jeśli cena jest całkowicie niska. To może to być też niezły bubel.

Edytowane przez Bliss