Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W e90 jest ten problem że nie ma wnęki na koło także nie schowasz tam butli, w sedana wpakujesz butle na pół bagażnika to trochę druciarstwo moim zdaniem.

Zastanów się nad e91, butle wpakujesz i czymś obudujesz a zostanie miejsca więcej niż na reklamówkę. Sam kombiaka nie szukałem bo jestem kawalerem, ale powiem szczerze że taki bagażnik jest mega praktyczny, a ta roleta i szyba otwierana to mistrzostwo. Może diesla?

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiem że w e90 jest problem z butlą, ale po odpowiednich przeróbkach da się pod spodem zainstalować, ew. pogodzić się z butlą w bagażniku. Kombi - raz że nie potrzebuję, a dwa, w ogóle mi się nie podobają auta w kombi. Zresztą, nie jest powiedziane że ten gaz założę, ale chcę mieć taką rezerwę, że ewentualnie kiedyś. Jeszcze do niedawna robiłem 30tys. km rocznie, ale przeprowadziłem się (praca, dziewczyna) i roczny przebieg spadł do 15tys. W związku z tym diesel też niepotrzebny, bo jazda głównie po mieście, w weekendy czasem traska 100-150km ale takie odległości benzyną ogarnę, a diesela na miasto trochę szkoda. Fakt ogłoszeń z dieselem jest dużo dużo więcej, lepsza dynamika, ale ja się diesli boję. Większość znajomych mających diesle prędzej czy później coś musieli z nimi robić i tak się jakoś zraziłem ;)

EDIT: Na fotkach drzwi od wewnątrz jest jakieś dziwne malowanie, czy to brud?

http://e-fotek.pl/images/97078115423128211961.jpg

http://e-fotek.pl/images/69283291275729001056.jpg

http://e-fotek.pl/images/19602595844247302506.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja mam butlę pod podłogą, wlew przy wlewie Pb, centralka schowana w popielniczce, więc żeby zobaczyć, że jest lpg, trzeba maskę otworzyć. A butlę pod podłogą polecam, mega wygoda i cały bagażnik do dyspozycji
Opublikowano
Na tych zdjęciaciach wszystko jest uwalone jakimś świecącym gównem a na photoshopie dodane wiecej swiecacego gowna, dzisiaj dobry opis i zdjecia sprzedaja auto.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Coz rakieta nie jest, ale mul tez nie. Zeby bylo dynamicznie trzeba krecic do min 5tys. Porownywalem z sluzbowym peugotem 508 sw 2.0 hdi 140km i do 100km/h bmw minimalnie wolniej, ale pozniej peugeot zostaje z tylu juz do konca,a vmax bmw to okolo 235-240

Peugeot 225km/h. W obu przypadkach skrzynia 6. Coz sa i o wiele wolniejsze auta i tez o wiele szybsze. Uwazam ze 320i to dobry wybor jesli chodzi o stosunek kosztow do osiagow. A z lpg to praktycznie darmo jazda :)

Opublikowano
i jak Panowie ten sprzet w Broku? ktos widzial z bliska?

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano
zależy czego oczekujesz ? o wypadkowości nic nie ma więc wiadoma sprawa przynajmniej nie kłamią , przebieg niby potwierdzony więc na plus, silnik 164 km ? uchwytów na kubki jednak nie ma jak w opisie za to są głośniki HIFI więc się wyrównało :) kup czujnik lakieru jak masz nie wprawione oko i jedź min, na porządny przegląd na stację diagnostyczną
Opublikowano
Czego oczekuje? sprawnego dobrego wartego ceny samochodu :P Wrazie kupna jedzie mój Ojciec ze znajomym który handluje samochodami wiele lat i się na tym zna i posiada miernik itp :P ja mam poprostu znalezc taki który mi sie podoba :D
Opublikowano

a pytasz się czy nam się podoba ? jeśli chodzi o mnie pomijając czy auto było wypadkowe bo tego nikt jeszcze nie wie, to na plus :

- fajny kolor

- nawigacja mała ale jest

- głośniki HIFI

na minus :

- tapicerka

- felgi paskudne

- brak uchwytów na kubki niby pierdoła ale dokucza

- kierownica

zamazane tablice plus podkładki auto handlu więc wyostrzona ostrożność w pochopnym zakupie :)

Opublikowano
Ogolnie chce wiedzieć czy warte jest tych 31 tysiecy bo tyle drogą sobie nie chodzi :D A co jest nie tak z kierwonicą? :> A tak nawigacja faktycznie mała pudło na nią na pól samochodu a tu takie małe :D
Opublikowano

nie wiem czy jest warta, wyposażenie jest dość przeciętne, wygląd też , wypadkowość mniejsza lub większa raczej pewna, zapomniałem że nie ma xenonu aczkolwiek zderzak ze spryskami posiada :), jeśli miałbym kupić BMW w dość biednej wersji to szukałbym bezwypadku i doposażył o pewne rzeczy jesli natomiast zależy Ci na wyglądzie to jednego z drugim w tej opcji cenowej nie pogodzisz.

ps. kierownica jest biedna, zobacz jak wygląda chociażby kierownica m-pakietowa i jak się ją trzyma, a akurat kierownica to element z którym się podczas jazdy nie rozstajemy wiec warto żeby wyglądała i była funkcjonalna :)

Opublikowano
nie wiem czy jest warta, wyposażenie jest dość przeciętne, wygląd też , wypadkowość mniejsza lub większa raczej pewna, zapomniałem że nie ma xenonu aczkolwiek zderzak ze spryskami posiada :), jeśli miałbym kupić BMW w dość biednej wersji to szukałbym bezwypadku i doposażył o pewne rzeczy jesli natomiast zależy Ci na wyglądzie to jednego z drugim w tej opcji cenowej nie pogodzisz.

ps. kierownica jest biedna, zobacz jak wygląda chociażby kierownica m-pakietowa i jak się ją trzyma, a akurat kierownica to element z którym się podczas jazdy nie rozstajemy wiec warto żeby wyglądała i była funkcjonalna :)

W co byś doposażył, w navi pro? 4k Bixenon? 5k Felgi i skórę może zawsze wrzucić, fajne fotele w fajnym kolorze z boczkami itp 2k tak samo felgi, porządne 17 czy 18 kupi za 2k. Doposażanie to trochę utopia, lepiej 5k dopłacić od razu i kupić z tym co się chce. Kierownica dupy nie urywa ale jest spoko, mam taką i nie narzekam, mogłaby być z lepszej jakości skóry ponieważ się wyciera łatwo.

30 k za auto z 2007 roku z pełnym aso to dobra cena, a zawsze można coś stargować. Chociaż powiem szczerze że wolałbym zamiast tej gównianej navi kupić auto z bixenonem, bixenon skrętny jest :cool2:

Opublikowano
masz rację można doposażać bez końca... ale nie wyobrażam sobie e90 bez xenonu czy sport foteli, są tacy którym to oczywiście nie przeszkadza ale w obecnym czasie za 30 tyś jest naprawdę masa różnych aut do wyboru i skoro możemy wybrać za to samochód który nie ma praktycznie nic co cieszy bo ani to rakieta, ani nie wygląda, ani nie cieszy oka w środku to ja się pytam gdzie sens ?
Opublikowano (edytowane)

sensu i logiki brak- samo życie :D

ciekawe co i jak mocno jej było...

fotele masakra- powinni zakazać montażu takiego czegoś :D

Edytowane przez spinacz2100
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A tam a ja bralem swoja bo jest bezwypadkowa, co prawda ma spore wyposazenie ale do full opcji jej troche brakuje, dla mnie bezwypadkowosc jest najwazniejsza, a reszta to drugorzedna sprawa. Mechanike zrobisz, z wyposazenia cos dorzucisz. A spawane auto bedzie zawsze niebezpiecznym szrotem... Uwazam ze lepiej miec golasa z jednego kawalka niz full opcje spawana z rzech.
Opublikowano
Powiem tak :D sportowe fotele to nie dla mnie ja na to uwagi nie zwracam :P Bardziej tutaj komfort jazdy i to co ma srodku żeby poczuć troche tego luksusu :D bo jak masz zwykłą deske rozdzielczą bez ekranu to czy to golf czy to passat czy to BMW roznicy nie zobaczysz :D Dla mnie samochód prezentuje sie bardzo ładnie szczególnie że szukam takiej idealnej 320stki od ponad 3-4 miesiecy żeby cena żeby miało to tamto i było niedaleko mojej miejscowosci to na prawde cięzko :P Ale fakt faktem światła są na prawde brzydkie :D
Opublikowano

adriancb wiadomo że każdy chwali to co ma ale no bez przesady nie pisz takich bajeczek że twoje 320i jeszcze w gazie pójdzie 240km/h :mrgreen:

sam miałem kiedyś 320d również 150KM i pamiętam że Vmax to było 220,a jak była jakaś megagórka to do 225 poszedł.

240km/h osiągają auta które mają około 190-200KM a nie 150KM i to jeszcze w gazie.

z resztą tu masz dane oficjalne że tym silnikiem do 220km/h

http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/bmw/seria-3/e90-91-92-93/limuzyna-e90/silnik-benzynowy-320i-150km-2005-2007/

także te 20km/h co sobie dodałeś to niezła fantazja cie poniosła :D

Opublikowano

Cześć wszystkim. Jestem nowy na forum, i nigdy dotąd nie miałem do czynienia z BMW. Czy możecie zerknąć fachowym okiem na ten samochód: http://allegro.pl/bmw-320d-e90-now-dwumas-m-pakiet-2xkpl-felg-logic7-i5655951744.html

Wart zainteresowania? Ogólnie poszukuję coś do 40 tyś. a nie ukrywam że potrzebuję kupić jak najszybciej. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano

adrianCB a ja wole nie zespawaną i z minimum średnim wyposażeniem. Na golasa moim zdaniem nie warto kasy wydawać lepiej dozbierać i kupić coś porządnego...

Co do auta to sprawdź przebieg, ale jak nie ma książki to na pewno skręcony pytanie ile 100, 200 tyś... Po za tym wygląda nieźle.

Opis dziwny:

"samochód sprzedaje gdyż potrzebuje większy ew. zamiana na Ford focus mk3, bmw e90 kombi, audi a4-a3" :?: :?: a3 czy focus mk3 to nie są większe auta od e90

Do tego wymienił dwu-mas i sprzęgło niedawno i sprzedaje :roll:

Trzeba go dobrze sprawdzić... Jak będzie ok i ma nawet 100 tyś skręcone to i tak warto :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
adriancb wiadomo że każdy chwali to co ma ale no bez przesady nie pisz takich bajeczek że twoje 320i jeszcze w gazie pójdzie 240km/h :mrgreen:

sam miałem kiedyś 320d również 150KM i pamiętam że Vmax to było 220,a jak była jakaś megagórka to do 225 poszedł.

240km/h osiągają auta które mają około 190-200KM a nie 150KM i to jeszcze w gazie.

z resztą tu masz dane oficjalne że tym silnikiem do 220km/h

http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/bmw/seria-3/e90-91-92-93/limuzyna-e90/silnik-benzynowy-320i-150km-2005-2007/

także te 20km/h co sobie dodałeś to niezła fantazja cie poniosła :D

Nie ma problemu, nagram filmik przy okazji jazdy po autostradzie i wrzucę wtedy!

Opublikowano
Cześć wszystkim. Jestem nowy na forum, i nigdy dotąd nie miałem do czynienia z BMW. Czy możecie zerknąć fachowym okiem na ten samochód: http://allegro.pl/bmw-320d-e90-now-dwumas-m-pakiet-2xkpl-felg-logic7-i5655951744.html

Wart zainteresowania? Ogólnie poszukuję coś do 40 tyś. a nie ukrywam że potrzebuję kupić jak najszybciej. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Ja oglądałem ten samochód i ta cena za to auto to pomyłka a jeśli mnie pamięć nie myli to miesiąc temu była wystawiona za 45k...

Po pierwsze to 2005 a nie 2006.

Samochód miał jakiś strzał w prawy tył, bo miernik pokazuje w okolicach nadkola i powyżej od 900 do nawet 1200. Prawe tylne drzwi do 600.

Felgi 18" w opłakanym stanie a do tego podczas jazdy wibracje. Podejrzewam, że felgi są pokrzywione - sprzedający potwierdza, że na 16" jest ok, ale kto kupuje m-pak żeby jeździć na 16" ;)

Wnętrze - obszyta kierownica. Boczek fotela kierowcy widać, że swoje przeżył. Srebrne elementy na konsoli środkowej z dość widocznymi rysami.

Nie jestem ekspertem, ale na moje oko minimum + 100k km przebiegu.

Na plus na pewno wygląd zewnętrzny - samochód prezentuje się naprawdę nieźle (do momentu aż nie zobaczy się felg :mrgreen: ) no i wyposażenie, bo jest max.