Skocz do zawartości

Nowe opcje w sklepie connected drive: Drive Recorder i Traffic Camera Information

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

pojawiły mi się dzisiaj nowe (może dawno nie zaglądałem) pozycje w sklepie connected drive:
Drive Recorder i
Traffic Camera Information

Ostatnio myślałem o kamerce drogowej a tu proszę... wziąłem na próbę, zobaczymy.

A może testowaliście już?

Opublikowano

O fajnie. Ta opcja jest płatna niezależnie od pakietów czy jest już w którymś zawarta?

Opublikowano

Dzięki za podpowiedź 🙂 Jakiś czas temu przestałem tam zaglądać, bo nie było dostępne nic czego nie miałem.

Zdecydowanie przetestuję drive recorder, ale nie uważam aby to mogło zastąpić kamerę - przy cenie 1120 PLN brutto za okres "do kiedy będzie to technicznie możliwe" brzmi rozsądnie.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Podobna dyskusja już trwa w innym dziale. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć.

Drive Recorder ma tę zaletę, że możesz ręcznie bez wchodzenia do systemu zapisać zdarzenie. Poczyniłem próby i wyszło, że gdyby jakiś samochód jadący przede mną wyrzuci kamień na moją przednią szybę to system w całej okazałości zdarzenie zarejestruje. Być może uchroni to mnie przed wymianą przedniej szyby z mojego AC.  Drive Recorder zapisuje zdarzenia z lewej, prawej z tyłu i oczywiście z przodu samochodu. Zapisuje ok 40 sekund z kilku sekundowym wyprzedzeniem z przed zdarzenia. Uruchomienie następuje poprzez przyciśnięcie palcem na około 4 sekundy na panelu po prawej stronie kierowcy odpowiedniego przycisku. Tak, że wystrzał kamienia bardzo dobrze będzie widać. Jednocześnie zaznaczam, że ten system mam w zasobach samochodu od chwili jego nabycia i bezterminowo. Auto nabyłem 29.05.24 r. 

Co do TRAFFIC CAMERA INFORMATION to system jest jeszcze nie doskonały a to z tego względu, że nie informuje o wszystkich  mijanych fotoradarach. Przetestowałem ten wariant w starym samochodzie. Mimo wszystko warto go mieć. Tym bardziej, że nie jest drogi ca 95 zł na rok. Kupiłem bo w moim samochodzie system fabrycznie nie został zainstalowany.

pozdr

Opublikowano
  • Autor

No ale ile masz czasu po walnięciu kamienia żeby zachować nagranie? 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

20 sekund. Ja już kilka razy się łapałem na tym że po chwilę stwierdzałem że fajnie byłoby coś nagrać jak nie masz nawyku to łatwo o pominięcie takiej sytuacji.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok, to musiałbym skonfigurować ekran tak, żeby recorder był w kafelku na głównym ekranie, to będzie pod ręką.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wystarczy przytrzymać przycisk od kamer na tunelu środkowym przez kilka sekund i zaczyna nagrywać.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, adiki napisał(a):

Wystarczy przytrzymać przycisk od kamer na tunelu środkowym przez kilka sekund i zaczyna nagrywać.

aaa, to nie wiedziałem! dzięki za tipa.

Opublikowano
9 godzin temu, LegalCounsel napisał(a):

gdyby jakiś samochód jadący przede mną wyrzuci kamień na moją przednią szybę to system w całej okazałości zdarzenie zarejestruje. Być może uchroni to mnie przed wymianą przedniej szyby z mojego AC

Z ciekawości ... z czego byś chciał szybę wymienić w takiej sytuacji, jak nie ze swojego AC?