Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

normalnie brazylijski serial o moim aucie..... :-)

Zachciało mi się wymienić prawy błotnik- bo se zgnił- choć mu nie kazałem.....

Podczas montażu nowego - ustawianiu szpar - trzeba było go nagiąc dośc mocno w okolicach reflektora. Widać wyrażnie to na zdjęciu - w okolicacjh otworu montażowego - oryginalnego jest dziura zrobiona przez norweskiego idiotę. O co chodzi? Wymieniłem zderzak latem - pasował jak ulał bez naginania - po prostu plug'n'play. reflektory pasują plug'n'play.

to dlaczego ten idiota zrobił drugi otwór i gdy przykręcę ten błotnik na ten otwór właśnie - szpary pasują idealnie?  

nie krytykujcie kolorów. Elementy maluje sprayem z kolorem dorobionym w PL. Auto niedługo powinno pójśc do odświeżenia...

Tak nawiasem: całkiem niedawno odkryłem skąd ucieka mi olej z silnika. Okolice podstawy filtra oleju mokre - dodam dla ułatwienia...

Nie zgadliście.... Uszczelka wymieniona. tyle że mi osobiście nie chciało się robić, to zleciłem warsztatowi w PL. Zrobili , ale nie dokręcili śruby na przewodzie olejowym Vanosa.......

k..wa m....ć .....

IMG_20240323_135241.jpg

IMG_20240323_135246.jpg

IMG_20240325_094752.jpg

• Moderatorzy
Opublikowano

Może błotnik miał wadę, albo auto było po kolizji i nie trzyma wymiarów. Wymieniałem u siebie błotnik "made in Taiwan" i spasował się bardzo dobrze.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Fuser napisał(a):

auto było po kolizji

nie tu. auto od razu idzie na złom. Policja robi adnotację stosowną. Byłoby po kolizji i wszystkie elementy pasują bez przeróbki?????

Mam nowy zderzak (widać po kolorze farby), reflektory pasują na fabryczne otwory, błotniki które wymieniałem - akurat prawą stronę tam gdzie jest czujnik temperatury...

wszystko pasuje w oryginalne otwory....

Edytowane przez 520i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oberwał w miarę delikatnie i tyle.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.