Skocz do zawartości

Emblematy do BMW Zmiana !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam !! Mógłby mi ktoś podać jakiś prosty sposób zdjęcia emblematów?? Wystarczy podwarzyć?? Prosze o pomoc !!! :lol:
Opublikowano

wystarczy podważyć, tylko trzeba to robić bardzo ostrożnie, bo można porysować maskę/klapę

są wciskane na kołeczki - jak poszukasz na allegro, to zobaczysz jak to wygląda (ja akurat nie mam zdjęcia)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
najbezpieczniejszym sposobem przy którym nic się nie rysuje to: otwórz maskę i zdejmij kawałek maty wygłuszającej z klapy silnika (lewy zatrzask zamykający może Ci ciutke przeszkadzać, więc możesz go odkręcić kluczem typu imbus, ale przy odrobinie cierpliwości dasz rade bez tego), następnie weź mały imbus lub cokolwiek w kształcie literki - L - i wyszukaj palcem od spodniej strony klapy miejsca w które jest wciśnięty emblemat, są 2 patrząc na eblemat na wysokości średnicy poziomej emblematu, wtedy od środka komory silnika najpierw wciśnij troche imbusa z lewej potem z prawej strony emblematu i to w sumie koniec opisu bo reszta jest oczywista. jak coś to pisz na priv, bo mam ze 2 zdjęcia z tego jak wymieniałem i może one bardziej będą wizualizować to co należy gdzie wciskać.
Opublikowano
nie próbój przypadkiem sciągać go od zewnątrz :nienie: , sciagasz wygłuszenie maski podważasz 2 bolce i po robocie.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Jeśli chodzi o tylna klape:Ja zdejmowalem swoje emblematy uzywajac nitki do zebow i suszarke. Nie ma wtedy mozliwosci uszkodzenia lakieru. Podgrzewasz pojednyncza litere lub cyfre suszarka tak aby klej zmiekl, miedzy powierzchnia lakieru a emblemat wsuwasz nitke do zebow lub inny cieniutki mocny sznurek. Przesuwajac nitke do gory i dol odcinasz miekki klej od powerzchni lakieru. Pozostalosci kleju na lakierze usuwasz benzyna.
Opublikowano
Wymieniałem od zewnątrz przedni znaczek podważając delikatnie płaskim śrubokrętem .Pod śrubokręt podłóż kawałek materiału. Mój był dodatkowo podklejony silikonem ale poszło bez problemu nawet starego nie zniszczyłem . :cool2:
Opublikowano
Drewniany patyczek do usuwania skórek ( z płaską końcówką) około 50 gr w kosmetycznym + j/w suszarka :D . Wykałaczka się złamie - sprawdzałam.
Opublikowano
  • Autor
Dzięki wielkie za wszystkie rady. POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE !!!! :*