Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wystarczy podważyć, tylko trzeba to robić bardzo ostrożnie, bo można porysować maskę/klapę

są wciskane na kołeczki - jak poszukasz na allegro, to zobaczysz jak to wygląda (ja akurat nie mam zdjęcia)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
najbezpieczniejszym sposobem przy którym nic się nie rysuje to: otwórz maskę i zdejmij kawałek maty wygłuszającej z klapy silnika (lewy zatrzask zamykający może Ci ciutke przeszkadzać, więc możesz go odkręcić kluczem typu imbus, ale przy odrobinie cierpliwości dasz rade bez tego), następnie weź mały imbus lub cokolwiek w kształcie literki - L - i wyszukaj palcem od spodniej strony klapy miejsca w które jest wciśnięty emblemat, są 2 patrząc na eblemat na wysokości średnicy poziomej emblematu, wtedy od środka komory silnika najpierw wciśnij troche imbusa z lewej potem z prawej strony emblematu i to w sumie koniec opisu bo reszta jest oczywista. jak coś to pisz na priv, bo mam ze 2 zdjęcia z tego jak wymieniałem i może one bardziej będą wizualizować to co należy gdzie wciskać.
Opublikowano
nie próbój przypadkiem sciągać go od zewnątrz :nienie: , sciagasz wygłuszenie maski podważasz 2 bolce i po robocie.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
Jeśli chodzi o tylna klape:Ja zdejmowalem swoje emblematy uzywajac nitki do zebow i suszarke. Nie ma wtedy mozliwosci uszkodzenia lakieru. Podgrzewasz pojednyncza litere lub cyfre suszarka tak aby klej zmiekl, miedzy powierzchnia lakieru a emblemat wsuwasz nitke do zebow lub inny cieniutki mocny sznurek. Przesuwajac nitke do gory i dol odcinasz miekki klej od powerzchni lakieru. Pozostalosci kleju na lakierze usuwasz benzyna.
Opublikowano
Drewniany patyczek do usuwania skórek ( z płaską końcówką) około 50 gr w kosmetycznym + j/w suszarka :D . Wykałaczka się złamie - sprawdzałam.