Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

Mam do wymiany świece żarowe w N47, i teraz pytanie do forumowiczów, bo nie które tematy mnie po prostu ciekawią i sam nie wiem co robić ;d

• Czy do N47 podejdą świece BERU GE102 
  • Czy ktoś zakładał Denso DG-613 u mnie na hurtowni są tylko takie.
  • Posiadam w aucie sterownik BERU GS105

Chce wyjaśnić do końca jakie świece są w N47 ponieważ jest parę tematów i nie wiem czy ludzie piszą po prostu z automatu sterownik beru świece beru jeżeli miedzy Denso/ Bosch jest różnica w długości około 2,5cm i dodatkowo 5/7v 

Pozdrawiam 

Edytowane przez Ptysiek1971
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Rozumiem, że chodzi o E61 520d N47? 

Sterownik BERU GSE 105 jest właściwy.

Świece żarowe mają być 7V i nie muszą być BERU. Chodzi o to, że wszystkie 4 zamontowane świece powinny być tego samego producenta. 

Pasujące świece: Lista części dla 12230035934 - Najlepsze części do BMW - czescidobmw.pl

Edytowane przez Borsuczek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10 godzin temu, Ptysiek1971 napisał(a):

Cześć,

Mam do wymiany świece żarowe w N47, i teraz pytanie do forumowiczów, bo nie które tematy mnie po prostu ciekawią i sam nie wiem co robić ;d

• Czy do N47 podejdą świece BERU GE102 
  • Czy ktoś zakładał Denso DG-613 u mnie na hurtowni są tylko takie.
  • Posiadam w aucie sterownik BERU GS105

Chce wyjaśnić do końca jakie świece są w N47 ponieważ jest parę tematów i nie wiem czy ludzie piszą po prostu z automatu sterownik beru świece beru jeżeli miedzy Denso/ Bosch jest różnica w długości około 2,5cm i dodatkowo 5/7v 

Pozdrawiam 

Przerabialem ten temat w Hyundaiu ze 3 tygodnie temu, wszystkie sklepy miały świece 11v po wkręceniu świec z silnika okazało się że siedzą tam świece 5,4v dostępne tylko w ASO więc najlepiej wykręcić jedną i sprawdzić co fabryka zamontowała do silnika.

Opublikowano
3 godziny temu, Borsuczek napisał(a):

Rozumiem, że chodzi o E61 520d N47? 

Sterownik BERU GSE 105 jest właściwy.

Świece żarowe mają być 7V i nie muszą być BERU. Chodzi o to, że wszystkie 4 zamontowane świece powinny być tego samego producenta. 

Pasujące świece: Lista części dla 12230035934 - Najlepsze części do BMW - czescidobmw.pl

Tak ja wiem że takie sterownik lecz świec Beru do N47 nie ma , 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W tym przypadku bardziej bym się martwił żeby znaleźć jakiekolwiek świece które pasują do tego silnika a nie tylko beru. Osobiście mam uraze do tej marki. 

Opublikowano

O ile mi wiadomo w serii E60 świece mają być 5,6volt , a 7,5volt w serii F. Świece mają inne długości choć gwint ten sam ,więc nie podejdą