Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie wiem, że błache pytanie, ale nie mogę dojść do tego jakich konkretnie kołków i spinek potrzebuje do progów, o wkręcanych na torxa od dołu wiem, ale chodzi mi o te boczne, nie chce ściągać progów dopóki sobie tego nie skompletuje, albo źle patrze albo nie widzę tego na schemacie po VIN.

Opublikowano

Nie ma kołków są całe uchwyty z plastiku ABS. Odkręcasz dolne TORX i trzeba odchylić dwa plastikowe kołki na łączeniu przy tylnym błotniku. Reszta odejdzie po delikatnym szarpnięciu.

Zakładasz w odwrotnej kolejności. Najpierw wszystkie uchwyty przymocowujesz do progu i dopiero zakładasz osłonę.

669642_x800.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Sposób mocowania progów zależy od tego czy są mpakiet czy nie.

3A0jS9b.png
Opublikowano
20 godzin temu, raz3rek napisał(a):

Nie ma kołków są całe uchwyty z plastiku ABS. Odkręcasz dolne TORX i trzeba odchylić dwa plastikowe kołki na łączeniu przy tylnym błotniku. Reszta odejdzie po delikatnym szarpnięciu.

Zakładasz w odwrotnej kolejności. Najpierw wszystkie uchwyty przymocowujesz do progu i dopiero zakładasz osłonę.

669642_x800.jpg

No to zmienia postać rzeczy, dziękuję, byłem przekonany, że kołki idą.