Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam motor 2,0 24V. Zagazowany. Pale na benzynie, auto gada dopiero za trzecim - czwartym razem i przez kilka sekund po rozruchu chodzi jak sieczkarnia (2 -3 gary). Problem znika po podłączeniu na żywca pompy paliwowej (bezpiecznik 5 z 23 tylko na czas rozruchu).

Jak już zagada wszystko o`k. Co może trzymać pompe ? Filtr zmieniony.

Opublikowano
Byc moze benzyna cofa sie do zbiornika. Powoduje to ze zanim wszystkie wtryskiwacze dostana paliwo to troche czasu uplynie. Potwierdzasz to rowniez piszac, ze jak podlaczysz pompe na krotko to jest ok.
Opublikowano
Domyślam sie że trace gdzieś cisnienie jak stoi. Z tym, że niema też charakterystycznego : bzzzzzt (skrót myślowy) przy przekręceniu kluczyka.
Opublikowano

W pierwszym E28 miałem w drugim też, znam jeszcze 3 E34 oprócz mojego - wszystkie mają.

Gdzie szukac jakiegoś zaworu zwrotnego - na pompie, czy gdzieś w instalacji ?

Opublikowano
Wykrakałem !!! Przed chwila jechalem na gazownie i teraz cały czas chodzi jak sieczkarnia na benzynie. Trudno, w srode bede pruł, jak znajde to opisze (oby nie padało). A co do zaworka zwrotnego, to nie pytałem gdzie go kupic, tylko gdzie jest umiejscowiony- oprócz tego na listwie.
Opublikowano

Witam !

Wydaje mi się że zaworek zwrotny jest w pompce , rowiązałem ten problem montując zaworek na przewodzie wychodzącym z pompy tuż przy zbiorniku.

W Motronicu 3.1 nie występuje charakterystyczne "bzzzzzt" po włączeniu zapłonu.

• 3 tygodnie później...