Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

mam problem z RDC. Wywala mi błąd jak robię reset to wszystko jest ok i losowo po jakimś czasie wyskakuje błąd RDC. Wcześniej normalnie wyświetlało ciśnienie i temperaturę teraz w ogóle. Bardziej moduł/sterownik czy antena RDC do wymiany? Bo jeśli by była to słaba bateria w którymś kole to byłby błąd stały?

Edytowane przez GODFATHER9191

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW

Opublikowano

Podaj rocznik, bo przed lift ma sterownik+4 anteny, polift jeden sterownik zintegrowany z anteną (w tylnym zderzaku). Sprawdzałeś czy i jakie są błędy?

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawie każdy oponiarz ma tester. Przykłada do koła i widzi dane z czujnika … 

Opublikowano
3 godziny temu, GODFATHER9191 napisał(a):

2014 lci

to masz tylko moduł pod zderzakiem

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano (edytowane)

Sprawdziłem moduł pod zderzakiem organoleptycznie, nie zauważyłem żadnych pęknięć obudowy, styki oraz wtyczkę poczyściłem i zapsikałem kontaktem w sprayu, nie wyrzuca błędu w idrive ale nadal nie pokazuje ciśnienia i temperatury, czasem się pojawia ale bardzo rzadko przeważnie jest -. Jeśli w jednym z czujników padła bateria to pozostałych kół też może nie zczytywać? Jak będę miał coś więcej czasu to zajadę na wulkanizację i sprawdzę czujniki.

Musi być ten sam nr części jeśli chodzi o moduł czy obojętne jaki numer tylko żeby na 433Mhz pracował?

Edytowane przez GODFATHER9191

Aktualizacja najnowszych map/Kodowanie/Zmiana oświetlenia/ambientu wewnątrz auta - zapraszam PW