Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema koledzy! Możecie mi powiedzieć czy w n47 184kM LCI było łożysko z tylu magnetyczne? Nigdzie na realoem nie mogę znaleźć pierścienia pod abs. A potrzebuję to wymienić bo rwie samochodem przy ruszaniu i wyskakuje błąd ze auto wpada w poślizg.

Opublikowano

Okey, to teraz mi ktoś powie o co chodzi z tym? Chce zamówić łożysko na tył ale patrzę na firmę FAG to jest tylko dla tych z „pojazdem służbowym” jak pisze na realoem, co mam przez to rozumieć? Firma SKF, zaś już ma na to „służbowe” jak i normalne. I co uważacie? Jeżeli mi mruga non stop kontrolka od poślizgu i rwie samochodem, a gdy wyłącze trakcje to przestaje, zamówić pierw sam czujnik i sprawdzić? Czy łożysko już też będzie dojechane?

IMG_9932.jpeg

Opublikowano

Kod 102a oznacza wzmocnione elementy podwozia, np pojazdy policyjne. Łatwo sprawdzić za pomocą Vin decodera, czy posiadasz ten kod w swoim samochodzie. 

Z mojego własnego doświadczenia (też lci) powiem że tam uszkadza się pasek magnetyczny na łożysku a nie czujnik. Czujnik z przetartą końcówka mam od 20k km i nie ma żadnego problemu z nim. Uszkodzenie jest tylko i wyłącznie powierzchowne

• Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, kanapka7 napisał(a):

Kod 102a oznacza wzmocnione elementy podwozia, np pojazdy policyjne. Łatwo sprawdzić za pomocą Vin decodera, czy posiadasz ten kod w swoim samochodzie. 

Z mojego własnego doświadczenia (też lci) powiem że tam uszkadza się pasek magnetyczny na łożysku a nie czujnik. Czujnik z przetartą końcówka mam od 20k km i nie ma żadnego problemu z nim. Uszkodzenie jest tylko i wyłącznie powierzchowne

No tak , u mnie szarpie samochodem jak jadę i wyskakuje kontrolka poślizgu. Teraz sam nie wiem co wymienić 😂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lozysko, jakbys mial uszkodzony czujnik to kontrolki swieca sie caly czas i system abs/dsc nie dziala. 

• Dziękuję 1