Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Słuchajcie mam pytanie o reflektory przednie w podstawowej wersji o to kiedy i czy w ogóle świecą wewnętrzne ( w sensie bliżej nerek ) soczewki w tych reflektorach. Podczas jazdy u mnie i ( i znalazłem filmy w necie że nie tylko ) świeca tylko zewnętrzne soczewki (oraz te dolne ledy pod wszystkimi soczewkami ) a wewnętrzne nie - bardzo słabo to wygląda. Kiedy one się zapalają i czy w ogóle ? Światła "długie" tez tylko te zewnętrzne soczewki.

Tutaj na początku filmu widac o co mi chodzi :

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dżizus - :duh:

Dziękuje za info.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W wersji z rozszerzonymi LED to też atrapa :)

Chyba nie dokonca - wtedy doświetlają chyba zakrety.

Opublikowano

Nie. To te zewnętrzne są skrętne.

Mógłbym zejść do garażu i zrobić zdjęcia albo nagrać film, ale niestety wrzucanie multimediów na tym forum zatrzymało się w okolicach pierwszej połowy XVIII w.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale moze przynajmniej do jazdy dziennej wygladaja w nich jakos lepiej bo te w podstawowych to naprawde slabe sa. Nie kumam jak mozna zrobic tak ładne tylne lampy a z przodu takie wrzody i to z atrapami.
Opublikowano
A najgorsze jest to, że sprzedawcy często sami o tym nie wiedzą i mnie na przykład nikt nie poinformował, że wewnętrzne lampy to atrapa. Wygląda to strasznie kiepsko i jest to element, który mnie najbardziej irytuje w moim aucie mimo upływu 3 lat od zakupu…
Opublikowano
Ale moze przynajmniej do jazdy dziennej wygladaja w nich jakos lepiej bo te w podstawowych to naprawde slabe sa. Nie kumam jak mozna zrobic tak ładne tylne lampy a z przodu takie wrzody i to z atrapami.

Tak, wyglądają dużo lepiej. Te podstawowe to takie świeczki. Straszna lipa.

Do tego światła mijania w rozszerzonych ledach mają chyba większy zasięg (tak gdzieś czytałem)

• 2 tygodnie później...