Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sztandarowy 'rot" z lipca 90 roku

silnik 2.5 litra

170 KM

Gdzie i komu można to bezpiecznie zostawić do kompletnej renowacji ?

Samochód ma przejechane 190 tys km i ma spore oznaki uzytkowania.

( np uszkodzone silniki wsuwanych drzwi, brak prawego siedzenia, uszkodzony układ kierowniczy )

Chciałbym to dopieścić

Opublikowano
Gratulacje! Podziel sie koniecznie fotkami!

BMW 2800 csa 70 Nachtblau

BMW 628CSi 85 Karminrot

BMW 635CSiA 89 Shadowline Highline Motorsport

[ Currently: Motorsport na tapecie ]

[ WSZYSTKIE CZĘŚĆI DO E24 = tel 510635633 ]

Opublikowano

Oj bratku, na głęboką wodę się rzuciłeś i zastanawiasz się teraz, czy umiesz pływać :?: :?: :mrgreen:

Rzuć fotkami, ze szczegółowymi ujęciami.

Jeżeli szprechasz poprawnie niemieckim lub angielskim, to się zamelduj na którymś z forumów klubów Z1:

http://www.bmwz1.nl

http://www.bmw-z1.de

Właściciele, to jest zawsze najlepsze źródełko informacji i sztuczek. Przypuszczam, że przygarną "na odległość" nowego - nie zapisanego. :mrgreen:

Co do nieczynnych silniczków i walniętego układu kierowniczego, poszukaj w reolemie. Może się okazać, że sporo elementów w Z1 jest stosowane w innych BMW, do innych celów. Obym tu był dobrym prorokiem...

I wytrwałości życzę. :cool2:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest piękne auto, bardzo mi się podoba.

Fotki, czekamy na fotki :)

Kai
Opublikowano
gratulacje genialny samochod! widzialem Z1 w Łebie latem. czarne blachy WZW, ale w Warszawie nigdy go nie widzialem

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano

w sensie w IV RP? :D

to jeszcze była tzw. III RP :lol:

przez dwa lata z rzędu przyjeżdżał ojciec z synem Z1 na Zlot do Torunia, jakieś 2lata temu widziałem w okolicach Rzeszowa Z1 na wyjazdowych niemieckich blachach - każdy element karoserii był w innym kolorze, no i

rozbita była w Bielsku Białej po byłej Miss Polonii...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
gratulacje genialny samochod! widzialem Z1 w Łebie latem. czarne blachy WZW, ale w Warszawie nigdy go nie widzialem

Właśnie dlatego kupiłem - ta zŁeby należy do znajomego ;))

Fotki będą - spokojnie ;))

Chwilowo samochód sioe odrdzewia i szykuje do malowania - jak tylko wyjedzie z warsztatu wrzuce fotki ;))

Na dzień dzisiejszy ... łatam podłogę ;)) jedna wielka dziura ;)

Opublikowano
U znajomego na Zaciszu ( warszawa ). Sam doprowadził swojego TVR-a z 69 r do stanu świetności. Nie działa jako typowy warsztat - renowacją zajmuje się w ramach hobby a zajmuje się głównie metaloplastyką ;)
Opublikowano
daj fotki tvra :)

pytam bo rozgladam sie za blacharzami/lakiernikami takimi z sercem nie jakimis na odwal sie, ale tez nie takimi co wezma samochod na pol roku :)

A mialbys ochote przejechac sie na Pomorze :?:

Robia z sercem... i "kartkuja" po ludzku...

Robili juz E24, 3.0 CSi, "stare" NSU i "starego" Mercedesa z lat 60-tych.

O wielu na pewno nie wiem, bo jestem "zbytnio" oddalony od tej calej historii.

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
No to gratulacje dolaczyles do nielicznego grona fanow tego wspanialego modelu jestem pelen podziwu dla ciebie ze podioles sie renowacji tego auta , duzo czesci pasuje od e30 . Jesli mozna wiedziec to z kad pochodzi auto z polski czy zagranicy boz tego co sie orientuje to w naszym kraju sa 3 sztuki tego modelu . Niestety ja tez mam problem z drzwiami brak komputera sterujacego ciezka sprawa mecze siez tym pare lat .Niestety w tym przypadu pozostaje tylko serwis bmw.Pozdrawiam i życze milej eksploatacji