Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

czy kotś z was wiem czy istnieje możliwość regulacji położenia szyberdachu w e34. Chodzi mi o to, że u mnie szyber po zamknięciu przodem dochodzi do poziomu dachu a tyłem jest zapadnięty ok5-8mm. tak jakby się nie domykał do końca. Powoduje to lekki (ale jakże niepotrzebny) gwizd powietrza.

Dodam, że jest to szyber elektryczny, auto z 1993r, bez dachowania i wypadku w przeszłości

Dzięki za pomoc i pozdrawiam

Przemas

Opublikowano

Nie wiem jak w E-34 ale jak mialem E-36 mialem troche inny problem nie dojezdzal do konca .Zdemontowalem podsufitkei cala ta reszte , jest troche roboty (czasu). Ale u Ciebie mysle ze spadly plastiki ktore pracuja jako prowadnice przy zamykaniu dachu i dociagaja go . Tak czy tak jesli chcesz to zrobic chyba musisz zrobic podobnie jak pisalem.To tyle co moge powiedziec na temat dachu w E-36 ale mysle ze nie ma wiekszych roznic miedzyE-34 a E-36 jesli sa jakies wogole.

Pozdrawiam zycze powodzenia :)

Opublikowano

Dzięki Joe!

jakby ktoś miał inne pomysły to czekam na info

dzięki

Przemas

Opublikowano

Witam.Najlepiej by było zdjąć silnik od napędu szyberdachu i ręczną korbą ustawić szyber we właściwym miejscu potem zamontować silnik i powinno być OK

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

To jeszcze raz ja.

Jestem z Ząbek, jakbyś potrzebował pomocy z tym szybrem to ja mam caly ręczny mechanizm i moge ci to zrobić.

Jak chcesz to pisz na priva

pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano
Z tego co pamietam jak rozbieralem podsufitke w swojej e34 to jak najbardziej blacha szyberdaszku jest zamocowana do prowadnic na 4 srubkach i jak najbardziej mozna regulowac jego polozenie ;) z sciaganiem podsufitki (tylko tej szyberdachu) jest troche pracochlonne i klopotliwe ,wiec jezeli cie to pocieszy to po jej zdjeciu napewno znajdziesz rozwiazanie swojego problemu :P

Pozdrawiam!

BMW 525i `89 E34 M20B25 nauticgrun

+48 609 105245

GG:3581080

Opublikowano

Przy nieocenionej pomocy Grześka udało się rozwiązać problem. Obyło się nawet bez zdejmowania podsufitki. Wystarczyło zdjąć zaślepkę silniczka oraz sam silniczek szyberdachu, podłączyć mechanizm manualny i ustawić szyber tak jak być powinien. Potem tylko złożyć z powrotem i po 10 min. po problemie.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi a szczególne dzięki dla Grześka za usunięcie problemu

Pozdrawiam

Przemek

• 3 lata później...
Opublikowano

witam

odgrzebuję stary temat ale mnie na czasie - również mam zapadnięty szyber tyłem o ok.2mm

Przeglądałem forum i jest sporo o ustawieniu szyberka, ale większości dotyczy elektrycznego, a ja mam na korbkę.

I moje pytanie to czy da się go wyregulować nie ściągając podsufitki i nie odkręcając tych śrub (o ile pamiętam przy dachu metalowym są po 3 na stronę).

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano
witam

odgrzebuję stary temat ale mnie na czasie - również mam zapadnięty szyber tyłem o ok.2mm

Przeglądałem forum i jest sporo o ustawieniu szyberka, ale większości dotyczy elektrycznego, a ja mam na korbkę.

I moje pytanie to czy da się go wyregulować nie ściągając podsufitki i nie odkręcając tych śrub (o ile pamiętam przy dachu metalowym są po 3 na stronę).

pozdro

pewnie ,że się da w tylnej częsci prowadnic są takie dwie śrubki,luzujesz,podnosisz,dokręcasz i jes OK.

40tys na gazie i bez problemu
Opublikowano
pewnie ,że się da w tylnej częsci prowadnic są takie dwie śrubki,luzujesz,podnosisz,dokręcasz i jes OK.

dzięki, ... dla pewności - chodzi o te śrubki typu torx?

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża

Opublikowano

Witam :)

tak wlasnie torx czy tam francuzka gwiazdka cos w tym stulu :)

od przodu masz po jednej srobie na strone a z tylu masz 2 po lewej i po prawej

mozna je poluzowac bez sciagania jakiejkolwiek tapicerki ( chodzi mi o tylnie 2 ) i delikatnie podniesc plyte i skrecic :)

pozdro

Opublikowano

dzięki

jutro to zrobię (a własciwie już dzisiaj :D )

Tapicerkę i tak wyjąłem bo miałem pękniety plastikowy element w tej podsufitce i go wymieniałem.

pozdro

Jeśli się mylę ... sorki

BMW ... zbliża