Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jakie polecacie Car audio do bmw e39? Na co wymienić oryginalne głośniki? Chcę założyć jakieś dobre głośniki w miejsce oryginalnych głośników aby nic nie było cudowane i wszystko wyglądało na oryginał ale aby jakość dźwięku w samochodzie była lepsza.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Budżetowo to 13cm hertza możesz wrzucić, ale te z oddzielnymi twiterami. Jednak to co najlepiej zrobi robotę to zmiana radia. Z oryginalnego to tylko Alpine CD53 made in Hungary. Ma wyjście AUX, a w nowszych wersjach nawet CD mp3 odtwarza (jeśli ktoś jeszcze wie jak tego używać :lol: )

Ja używałem tylko po AUX i jak się trochę EQ ustawiło to potradfiło grać na takim zestawie przyjemnie, oczywiście, że d.. nie urwie, bo nie ma z czego basów produkować.

Opublikowano
Jednak to co najlepiej zrobi robotę to zmiana radia

Ja rozpocząłem od zmiany głośników własnie. Na przód dwudrożne kenwood, zostały gwizdki oryginalne, a na tył poszły basowe kenwood.

Juz zmiana głośników ouzo dało- można było wycisnąć z tego radia jakis tam dziwek lepszy niz na standardowych głośnikach. Radio oryginał było bussines cd.

Teraz, mam kombajn na androidzie i micha mi się cieszy. W sobotę odłączam tylne głośniki i puszcze je przez wzmacniacz.

Głośniki które zainstalowałem maja średnicę standardowa- 13 cm. jeśli będę powiększał głośniki, to tylko te basowe tylne. Te w drzwiach 13 cm zupełnie wystarczy. Mi chodzi o jakość dźwięku, a nie o to żeby cale Stavanger wiedziało ze jade do domu.....