Skocz do zawartości

AZEV 17*9cali-tył i 17*7,5-przód w e30- pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
AZEV A-tył 9 opony 225*17 czy zmiana szerokości i profilu cos da bo obciera i jesli jak to jakie parametry? na przód kupiłem 7.5 cala cały nowy komplet a z tyłem mam problem . \czy ktos miał podobny ptroblem? nie chce kaleczyć błotników
Opublikowano

ja mam 8,5 calowe azevy z et20 i opony tyl 215/40 przod 205/40. nic nie obciera jest git :wink:

podales szerokosc ale nie podales profilu ktory jest tu parametrem wazniejszym, jezeli masz profil 45 lub wiekszy to nic dziwnego ze obciera bo to straszny balon.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wszystko tez zalezy od wysokosci zawiasu ale na 9 cali tylko 215/40 i bez roznicy czy to bedzie 16" czy 17". wydac sie moze ze bedzie za bardzo naciagnieta opona ale cos za cos.
Opublikowano

Witam

Moze ktos ma zdjecia e36 na felgach azev ( piec szprych ), moge cos takiego kupic za 800 ale brak mi wyobrazni, a na eksperymenty nie mam kasy.

Opublikowano
wszystko tez zalezy od wysokosci zawiasu ale na 9 cali tylko 215/40 i bez roznicy czy to bedzie 16" czy 17". wydac sie moze ze bedzie za bardzo naciagnieta opona ale cos za cos.

ewentualnie 205/50 :mrgreen: , mialem tak w e30-tce i bylo prawie ok :cool2: